Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Ben je op zoek naar een kinderopvang in Doesburg? Spelenderwijs beschikt over twee kinderopvang locaties in Doesburg: De Wetelaar en De Horizon. Wij bieden opvang aan kinderen tussen de 0 en 13 jaar oud. Kinderen komen op onze kinderopvang in Doesburg om te spelen, leren, ontdekken en vriendjes te maken. Kom je ook eens langs?

Kinderopvang Doesburg verschillende leeftijden

Onze kinderopvang in Doesburg is er voor verschillende leeftijden. We hebben drie verschillende groepen: kinderdagverblijf (0-4 jaar), peuterspeelgroep (2-4 jaar) en BSO (4-13 jaar). In alle groepen en locaties behandelen wij de kinderen met dezelfde waarden.

  • Eigen-wijs: wij geven de kinderen de ruimte om het ander te kunnen, durven en mogen doen.
  • Passie: we begeleiden kinderen in het vinden van hun talenten en passie.
  • Respect: er is een veilig klimaat binnen Kinderopvang Spelenderwijs, er is aandacht voor iedereen.
  • Ambitie: we willen dat iedereen iedere dag groeit en beter wordt.

Kinderdagverblijf Doesburg

Op locatie De Wetelaar kunnen kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud spelen, ontdekken en vriendjes maken. Het kinderdagverblijf in Doesburg is een plek waar jouw kind liefdevolle en persoonlijke aandacht krijgt. Op ons kinderdagverblijf in Doesburg krijgen de kinderen activiteiten aangeboden die passen bij hun leeftijd en ontwikkeling. Met de kleinsten lezen we een boekje, spelen we spelletjes en stimuleren we het rollen, kruipen en zitten. Met de iets oudere kindjes gaan we samen op ontdekkingstocht en hebben we uitdagende activiteiten. Zo stimuleren we de ontwikkeling op het gebied van taal, bewegen en sociale contacten. Ons kinderdagverblijf is op werkdagen geopend van 7:30 tot 18:00 uur. We houden drie vaste eet- en drink momenten aan rond: 9:30, 11:30 en 15:00. Gedurende de dag sturen we regelmatig een berichtje of foto om je op de hoogte te houden, zo weet je dat jouw kind in vertrouwde handen is.

Kinderopvang Doesburg

Peuterspeelzaal Doesburg

Peuters tussen de 2 en 4 jaar oud kunnen bij ons komen spelen bij de peuterspeelzaal in Doesburg (ook wel peuterspeelgroep). Dit is een leeftijd waarop je kindje vaak grote stappen maakt. Bij peuterspeelzaal Doesburg krijgt je kindje alle ruimte om te groeien, leren zichzelf te ontwikkelen. In een rijke speel- en leeromgeving kan hij/zij samen met de andere kindjes veel plezier maken. Hierdoor leert jouw kind vriendjes te maken, samen te spelen, te delen en respectvol te communiceren. Door je kindje enkele dagdelen naar een peuterspeelzaal in Doesburg te brengen, zal de overgang naar de basisschool een stuk minder groot zijn. De Wetelaar en De Horizon hebben beide een peuterspeelgroep. Beiden hebben een fijne en nauwe samenwerking met de basisschool die zich in hetzelfde gebouw bevindt.

Bso Doesburg

BSO Doesburg

Kinderen kunnen bij een BSO in Doesburg vóór en na school lekker (buiten) spelen, ontspannen en vrienden maken. De buitenschoolse opvang bevindt zich op basisschool De Wetelaar en De Horizon. Hierdoor zal de locatie voor jouw kind aanvoelen als een vertrouwde omgeving. Maar ook kinderen die op een andere basisschool in Doesburg zitten mogen komen spelen bij Spelenderwijs. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen mee mogen denken in het kiezen van de activiteiten die we gaan doen. Zo sluiten de activiteiten aan bij de behoefte van de kinderen. We bieden daarbij een goede balans aan tussen binnen- en buitenspelen. Denk bijvoorbeeld aan een moestuin inrichten, knutselen of gekke TikTok-dansjes bedenken. Ondanks dat we ons in een schoolgebouw bevinden zijn de BSO-ruimtes sfeervol en huiselijk ingericht met een bank, zitzakken en een grote eettafel. Onze BSO in Doesburg is dagelijks geopend van 7:30-8:30 uur en 14:00-18:00/18:30 uur. Daarnaast kan je kind ook op studiedagen en vakanties overdag komen spelen bij BSO Doesburg.

Betrokkenheid van ouders

Bij Kinderopvang Spelenderwijs in Doesburg hechten we veel waarde aan de betrokkenheid van ouders. Samen zijn ouders en medewerkers verantwoordelijk voor de opvoeding en ontwikkeling van het kind. Er vindt daarom altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats voordat jouw kind naar de opvang gaat. Daarin vertellen we over onze werkwijze, regels en hoe een dagindeling eruitziet. Wanneer jouw kindje naar onze kinderopvang in Doesburg komt hebben we een persoonlijke overdracht tijdens het halen en brengen. Daarnaast krijgt jouw kindje een mentor (pedagogisch medewerker), periodiek bespreek je met de mentor van je kindje zijn of haar bevindingen. Om altijd op de hoogte te blijven hebben we een ouderportaal. We sturen via hier zakelijke informatie maar ook leuke foto’s van je kindje toe.

Samenwerking IJsselgraaf

Stichting Spelenderwijs en stichting IJsselgraaf vallen onder hetzelfde bestuur. Opvang en onderwijs groeien daardoor nog meer naar elkaar toe. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten vormen samen één team en we werken allemaal vanuit dezelfde pedagogische visie, cultuur en hebben een gezamenlijke ambitie: ruimte om te groeien. Op onze kinderopvang in Doesburg proberen we het beste uit ieder kind te halen.

Spelen bij Kinderopvang Doesburg?

Wil je jouw kind laten spelen op onze kinderopvang in Doesburg? Neem dan gerust contact met ons op of kom een keer bij ons lang voor een rondleiding bij een kinderopvang in Doesburg!

Neem gerust contact met ons op!

Vragen over BSO Doetinchem?

    * verplicht veld

    * verplicht veld