Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over Jan ligthart

Ben jij op zoek naar een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) of BSO voor je kind in Zelhem? Zoek je een veilige en inspirerende plek waar jouw kind zich thuis voelt en gezien wordt? Een plek waar je zoon of dochter leert samen te werken met anderen? Dan ben je bij Jan Ligthart aan het juiste adres. Aan de Talmastraat vind je onze peuterspeelgroep en BSO. We zitten samen Basisschool Jan Ligthart in een ruim en licht schoolgebouw.

 • Kinderopvang in Zelhem
 • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool Jan Ligthart
 • Kinderen leren zichzelf en de wereld om hen heen steeds beter kennen

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.00 uur

 

Vakantieopvang: 7.30 – 18.00 uur

https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/buiten-spelen-3-BSO-Jan-Ligthart.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/buiten-spelen-BSO-Jan-Ligthart-2-scaled.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/buiten-spelen-BSO-Jan-Ligthart-scaled.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/gebouw-PSG-Jan-Ligthart.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/knutselen-BSO-Jan-Ligthart-2.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/knutselen-BSO-Jan-Ligthart-scaled.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/peuter-bal-spelen-PSG-Jan-Ligthart.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/peuter-drinken-PSG-Jan-Ligthart-scaled.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/peuter-knutselen-PSG-Jan-Ligthart-2-scaled.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/peuter-zandbak-PSG-Jan-Ligthart.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/peuters-knutselen-PSG-Jan-Ligthart-scaled.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/03/peuters-voorlezen-PSG-Jan-Ligthart-scaled.webp
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads
Brutotarieven Peuteropvang
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €8,50 €0,26 €0,26
€ 35.000 €8,50 €0,74 €0,37
€ 50.000 €8,50 €1,37 €0,37
€ 65.000 €8,50 €1,93 €0,48
€ 80.000 €8,50 €2,93 €0,70
€ 95.000 €8,50 €3,89 €0,93

Tarieven Peuteropvang

Het bruto uurtarief voor peuteropvang bedraagt voor 2022 € 8,50.

Peuters komen tijdens de 40 schoolweken minimaal twee dagdelen van vier uur (acht uur per week) naar de peuterspeelgroep. Peuters die wat extra ondersteuning nodig hebben bij hun ontwikkeling komen twee extra dagdelen. Deze extra uren worden volledig vergoed door de gemeente en gebeurt altijd op verwijzing van het consultatiebureau.

Wat je betaalt voor peuteropvang hangt af van of je wel of niet werkt of studeert.

• Werkende of studerende ouders: wanneer je als ouders beiden werkt of studeert kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De factuur die je van SpelenderWijs ontvangt is een bruto factuur. Je betaalt deze nadat je de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst hebt ontvangen.
Hierboven vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen per week gedurende 40 schoolweken. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn.

Niet werkende of studerende ouders: wanneer je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag bieden de gemeenten waar onze peuterspeelgroepen zitten gesubsidieerde peuteropvang. Afhankelijk van je jaarinkomen bepaalt de gemeente een maandelijkse bijdrage. SpelenderWijs stuurt in dit geval een netto factuur.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€7,82

Buitenschoolse opvang, inclusief 6 weken vakantieopvang Optie: inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 46 weken:

€8,18

Buitenschoolse opvang 40 schoolweken.Jaarpakket 40 weken:

€8,42
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €7,82 €0,82 €0,82
€ 35.000 €7,82 €1,25 €0,90
€ 50.000 €7,82 €1,78 €0,90
€ 65.000 €7,82 €2,25 €0,99
€ 80.000 €7,82 €3,08 €1,21
€ 95.000 €7,82 €3,95 €1,39

Tarieven Buitenschoolse opvang

Tijdens studiedagen op de school van je kind, biedt SpelenderWijs, vanaf minimaal vijf aanmeldingen, een BSO-dag van 8.30 – 14.30 uur. Valt de studiedag op een dag die in het basispakket dat je afsluit zit? Dan is je kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. De kosten voor deze extra dagen brengen wij een maand later in rekening. Uiteraard op basis van het tarief behorende bij het pakket dat je afneemt.

 

Werk of studeer je als ouders? Dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. In bovenstaand overzicht vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van het jaarpakket van 52 weken opvang. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn. Je kan dan bepalen welk pakket het meest voordelig voor jou is.

We denken graag met je mee

SpelenderWijs denkt graag met je mee. Samen kunnen we kijken welk aanbod het beste past bij jouw opvangbehoefte. Wil je je kind(eren) aanmelden voor kinderopvang? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden en tarieven en wil je een proefberekening? Neem dan gerust contact met ons op.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Ilona

- Vestiging Jan Ligthart -

Het aan de zijlijn staan van elke groei die een kind doormaakt. Een glimlach toveren op een gezicht of juist een goed gesprek voeren als een kind zich even wat minder voelt. Samen leuke activiteiten bedenken en zorgen voor een leuke dag voor iedereen. In samenwerking met ouders ervoor zorgen dat ieder kind zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Dat is waarom ik graag werk bij stichting spelenderwijs.

Kardelen

- Vestiging Jan Ligthart -

Waar ik erg blij van word is een blij kind. Een kind die het leuk vind om te spelen, leren maar ook te ontwikkelen. Als PM’er wil ik ervoor zorgen dat het kind een mooie ontwikkeling beleefd op zijn/haar eigen tempo. Activiteiten bedenken, lekker kletsen tijdens het spelen is voor mij een PLUS! Ik heb het naar mijn zin bij Spelenderwijs, de collega’s maken het nog leuker! Het is belangrijk om ouders betrokken te houden, omdat je als ouder graag wilt zien hoe je kind/kinderen zich vermaken en ontwikkelen in de kinderopvang!

Gizem

- Vestiging Jan Ligthart -

Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich thuis en gehoord voelen. Iedere dag geniet ik van een nieuwe werkdag.

Maaike

- Vestiging Jan Ligthart -

Nazli

- Vestiging Jan Ligthart -

Ik werk sinds 2017 bij Kinderopvang Spelenderwijs, op een liefdevolle plek met een visie die helemaal aansluit bij mijn eigen manier van werken met kinderen. Ik vind het mooi om de ontwikkeling te volgen en om te zien dat geen enkel kind hetzelfde is. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen niveau en tempo.

Sandra

- Vestiging Jan Ligthart -

Als Juf op de peuterspeelgroep vind ik het ontzettend leuk om de kinderen te laten leren en zo te laten groeien. Dit op een spelende-wijs zodat ze er zelf plezier aan beleven. De natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen is dan ook het uitgangspunt voor mij.

Saskia

- Vestiging Jan Ligthart -

Bij mijn werk met peuters, vind ik het erg belangrijk om hen een veilige, vertrouwde basis te bieden, zodat ze letterlijk en figuurlijk kunnen groeien in hun ontwikkeling. Een prettige samenwerking met ouders en collega's geeft energie en inspiratie, om met elkaar iedere peuter in zijn/ haar waarde een fijne tijd te bieden op PSG Jan Ligthart!

   Kinderen worden steeds een beetje wijzer

   Bij ons leert je kind zijn eigen gevoelens, gedachten en wil ontwikkelen. En dat met respect voor zichzelf en anderen. We helpen elkaar, leren elkaar vertrouwen en maken samen plezier. En dat alles in een veilige omgeving. Onze professionele pedagogisch medewerkers helpen kinderen om zichzelf en de wereld om hen heen steeds beter te leren kennen. We leren jouw kind zichzelf te zijn en maken hem steeds een beetje wijzer. En dat doen we natuurlijk spelenderwijs en passend bij de ontwikkelingsfase van het kind.

   Peuterspeelgroep

   Als jouw peuter bij onze peuterspeelgroep komt, komt het in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. We zitten in een bijgebouw achter de basisschool, gezellig samen met de kleuters van groep 1 en 2. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving. Zo hebben we een knusse huishoek, een stoer bouwhoek en een steeds wisselende themahoek.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

   BSO

   Zit jouw kind op de basisschool? Dan is het welkom bij onze voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang. We hebben een aparte ruimte in de basisschool die huiselijk oogt. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. En jouw kind mag meedenken over wat we doen. Regelmatig gaan we met z’n allen naar de speeltuin in het dorp of naar de bibliotheek. Maar we maken ook graag gebruik van de keuken waar de kinderen de lekkerste dingen bereiden die ze zelf bedenken. In de vakantie bedenken we samen met de kinderen een leuk en gevarieerd vakantieprogramma.

   Samenwerking basisschool Jan Ligthart

   We werken nauw samen met basisschool Jan Ligthart en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

   Doorgaande ontwikkel-en leerlijn

   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld