Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over Jan ligthart

Ben jij op zoek naar een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) of BSO voor je kind in Zelhem? Zoek je een veilige en inspirerende plek waar jouw kind zich thuis voelt en gezien wordt? Een plek waar je zoon of dochter leert samen te werken met anderen? Dan ben je bij Jan Ligthart aan het juiste adres. Aan de Talmastraat vind je onze peuterspeelgroep en BSO. We zitten samen Basisschool Jan Ligthart in een ruim en licht schoolgebouw.

 • Kinderopvang in Zelhem
 • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool Jan Ligthart
 • Kinderen leren zichzelf en de wereld om hen heen steeds beter kennen

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.00 uur

 

Vakantieopvang: 7.30 – 18.00 uur

Buiten Spelen 3 Bso Jan Ligthart
Buiten Spelen Buitenschoolse opvang Zelhem
Buiten Spelen kinderdagverblijf Zelhem
Gebouw Kinderopvang Zelhem
Knutselen Peuteropvang Zelhem
Knutselen Peuterspeelzaal Zelhem
Peuter Bal Spelen Psg Jan Ligthart
Peuter Drinken Psg Jan Ligthart
Peuter Knutselen Psg Jan Ligthart 2
Peuter Zandbak Psg Jan Ligthart
Peuters Knutselen Psg Jan Ligthart
Peuters Voorlezen Psg Jan Ligthart
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads

Brutotarieven Peuterspeelgroep

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,25 € 0,44
€ 35.000 € 10,25 € 0,84
€ 50.000 € 10,25 € 1,55
€ 65.000 € 10,25 € 2,21
€ 80.000 € 10,25 € 3,12
€ 95.000 € 10,25 € 4,10

tarieven Peuterspeelgroep

Het uurtarief voor de peuteropvang bedraagt per 1 januari 2024: € 10,25

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot de bekosting van de Peuteropvang:

Aanvragen kinderopvangtoeslag voor werkende of studerende ouders

Indien beide ouders werkzaam zijn of studeren, komen zij voor de kosten van de peuteropvang in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvangt je en wat zijn de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van het inkomen. Hoe lager jouw inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager jouw netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen a 4 uur per week, op basis van 40 weken per jaar = 27 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Niet werkende ouders.

De gemeenten waar onze peuterspeelgroepen gevestigd zijn, bieden gesubsidieerde peuteropvang voor kinderen van ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Er wordt gekeken naar het jaarinkomen en afhankelijk daarvan heeft de ouder een eigen maandelijkse bijdrage. Hiervoor geldt dezelfde tabel zoals hierboven of een vergelijkbare tabel. In deze situatie ontvang je van ons een netto factuur die je dient te voldoen, de resterende kosten worden rechtstreeks door de gemeente aan Spelenderwijs vergoed.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€ 9,57

Naschoolse opvang (NSO) tijdens de 40 schoolweken Jaarpakket 40 weken:

€ 10,60

U heeft bijvoorbeeld een contract voor 40 weken NSO en u wilt losse (vakantie)dagen erbij afnemen VSO en incidentele opvang

€ 11,65
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 9,57 € 0,83
€ 35.000 € 9,57 € 1,22
€ 50.000 € 9,57 € 1,83
€ 65.000 € 9,57 € 2,40
€ 80.000 € 9,57 € 3,27
€ 95.000 € 9,57 € 4,09

tarieven Buitenschoolse opvang

Hierboven zie je onze BSO-pakketten voor 2024.
Tijdens studiedagen op de school van jouw kind, biedt Spelenderwijs, vanaf minimaal 5 aanmeldingen, een BSO dag van 8.30 – 14.00 uur. Mocht het basispakket van jouw kind op de studiedag vallen dan is jouw kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. Deze dagen zijn niet inclusief en de kosten worden een maand later in rekening gebracht, op basis van hetzelfde tarief van het pakket dat je bij ons afneemt. Op een aantal locaties bieden wij ook Voorschoolse opvang van 07.30 – 08.30 uur.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan jouw netto kosten?
Als je minder opvanguren afneemt, stijgt het uurtarief. Dit zijn de bruto tarieven per uur. Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag, dan zal jouw netto eigen bijdrage aanzienlijk minder zijn. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van een jaarpakket van 52 weken 1 middag BSO inclusief vakantieopvang = 23 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Het kan voor jou van belang zijn om uit te rekenen met welk pakket je het voordeligst uit bent. Via onderstaande link naar de site van de belastingdienst kun je zelf een proefberekening maken:

Op de site van de belastingdienst kan je zelf een proefberekening maken.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Carmen

- Vestiging De Horizon, Vestiging De Klimtoren, Vestiging De Wetelaar, Vestiging De Woordhof, Vestiging Hagen, Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hogenkamp, Vestiging Jan Ligthart, Vestiging Mozaïek -

Als medewerker op de BSO vind ik het heel leuk om kinderen te vermaken, te ondersteunen als iets niet lukt of wanneer het even tegenzit, met ze te koken en activiteiten te doen. Ik speel graag spelletjes waarnaast je goede gesprekken kunt hebben en het kind goed leert kennen. Ik laat kinderen graag iets zelf oplossen, maken, uitproberen en waar nodig hulp kan bieden.

Demi

- Vestiging Jan Ligthart -

Ik ben gepassioneerd over het creëren van een speelse, veilige en educatieve omgeving voor kinderen. Ik word enorm blij als ik zie hoe kinderen vol enthousiasme nieuwe dingen leren.

Ilona

- Vestiging Jan Ligthart -

Het aan de zijlijn staan van elke groei die een kind doormaakt. Een glimlach toveren op een gezicht of juist een goed gesprek voeren als een kind zich even wat minder voelt. Samen leuke activiteiten bedenken en zorgen voor een leuke dag voor iedereen. In samenwerking met ouders ervoor zorgen dat ieder kind zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Dat is waarom ik graag werk bij stichting spelenderwijs.

Maaike

- Vestiging Jan Ligthart -

Geen enkele dag is hetzelfde als pedagogisch medewerker bij Spelenderwijs, wel staat de liefde voor de kinderen voorop. Er is veel vrijheid waardoor ik mijn creativiteit kwijt kan en er veel aandacht is voor elk individu. Ieder kind krijgt de kans om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Ik vind het fijn om deze veilige omgeving te kunnen aanbieden.

Nazli

- Vestiging Jan Ligthart -

Ik werk sinds 2017 bij Kinderopvang Spelenderwijs, op een liefdevolle plek met een visie die helemaal aansluit bij mijn eigen manier van werken met kinderen. Ik vind het mooi om de ontwikkeling te volgen en om te zien dat geen enkel kind hetzelfde is. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen niveau en tempo.

Sandra

- Vestiging Jan Ligthart -

Als Juf op de peuterspeelgroep vind ik het ontzettend leuk om de kinderen te laten leren en zo te laten groeien. Dit op een spelende-wijs zodat ze er zelf plezier aan beleven. De natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen is dan ook het uitgangspunt voor mij.

Saskia

- Vestiging Jan Ligthart -

Bij mijn werk met peuters, vind ik het erg belangrijk om hen een veilige, vertrouwde basis te bieden, zodat ze letterlijk en figuurlijk kunnen groeien in hun ontwikkeling. Een prettige samenwerking met ouders en collega's geeft energie en inspiratie, om met elkaar iedere peuter in zijn/ haar waarde een fijne tijd te bieden op PSG Jan Ligthart!

   Kinderen worden steeds een beetje wijzer

   Bij ons leert je kind zijn eigen gevoelens, gedachten en wil ontwikkelen. En dat met respect voor zichzelf en anderen. We helpen elkaar, leren elkaar vertrouwen en maken samen plezier. En dat alles in een veilige omgeving. Onze professionele pedagogisch medewerkers helpen kinderen om zichzelf en de wereld om hen heen steeds beter te leren kennen. We leren jouw kind zichzelf te zijn en maken hem steeds een beetje wijzer. En dat doen we natuurlijk spelenderwijs en passend bij de ontwikkelingsfase van het kind.

   Peuterspeelgroep

   Als jouw peuter bij onze peuterspeelgroep komt, komt het in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. We zitten in een bijgebouw achter de basisschool, gezellig samen met de kleuters van groep 1 en 2. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving. Zo hebben we een knusse huishoek, een stoer bouwhoek en een steeds wisselende themahoek.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

   BSO

   Zit jouw kind op de basisschool? Dan is het welkom bij onze voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang. We hebben een aparte ruimte in de basisschool die huiselijk oogt. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. En jouw kind mag meedenken over wat we doen. Regelmatig gaan we met z’n allen naar de speeltuin in het dorp of naar de bibliotheek. Maar we maken ook graag gebruik van de keuken waar de kinderen de lekkerste dingen bereiden die ze zelf bedenken. In de vakantie bedenken we samen met de kinderen een leuk en gevarieerd vakantieprogramma.

   Samenwerking basisschool Jan Ligthart

   We werken nauw samen met basisschool Jan Ligthart en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

   Doorgaande ontwikkel-en leerlijn

   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld