Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over De Woordhof

Aan de Keppelseweg in Hummelo vind je peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) en BSO De Woordhof. Ben jij op zoek naar opvang voor je peuter of basisschoolkind? Een plek waar je kind met plezier heen gaat en waar het samen met en van anderen leert? Dan is je zoon of dochter van harte welkom bij ons. We zitten samen met basisschool De Woordhof in een gezellig en ruim schoolgebouw.

 • Kinderopvang in Hummelo
 • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool De Woordhof
 • Samen leren, ontwikkelen en plezier maken

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 

Vakantieopvang:  7.30 – 18.00 uur

https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/buiten-spelen-BSO-De-Woordhof-2-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/buiten-spelen-BSO-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/laptop-BSO-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/meisje-BSO-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuter-dagkaarten-PSG-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuter-glijbaan-PSG-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuter-lezen-PSG-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuter-tracktor-PSG-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuters-buiten-spelen-PSG-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuters-lezen-PSG-De-Woordhof-2-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuters-ophalen-PSG-De-Woordhof-2.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuters-PSG-De-Woordhof-tafel-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/peuters-PSG-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/schrijven-BSO-De-Woordhof-1.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/06/voetbal-BSO-De-Woordhof-1.webp
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads
Brutotarieven Peuteropvang
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €8,50 €0,26 €0,26
€ 35.000 €8,50 €0,74 €0,37
€ 50.000 €8,50 €1,37 €0,37
€ 65.000 €8,50 €1,93 €0,48
€ 80.000 €8,50 €2,93 €0,70
€ 95.000 €8,50 €3,89 €0,93

Tarieven Peuteropvang

Het bruto uurtarief voor peuteropvang bedraagt voor 2022 € 8,50.

Peuters komen tijdens de 40 schoolweken minimaal twee dagdelen van vier uur (acht uur per week) naar de peuterspeelgroep. Peuters die wat extra ondersteuning nodig hebben bij hun ontwikkeling komen twee extra dagdelen. Deze extra uren worden volledig vergoed door de gemeente en gebeurt altijd op verwijzing van het consultatiebureau.

Wat je betaalt voor peuteropvang hangt af van of je wel of niet werkt of studeert.

• Werkende of studerende ouders: wanneer je als ouders beiden werkt of studeert kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De factuur die je van SpelenderWijs ontvangt is een bruto factuur. Je betaalt deze nadat je de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst hebt ontvangen.
Hierboven vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen per week gedurende 40 schoolweken. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn.

Niet werkende of studerende ouders: wanneer je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag bieden de gemeenten waar onze peuterspeelgroepen zitten gesubsidieerde peuteropvang. Afhankelijk van je jaarinkomen bepaalt de gemeente een maandelijkse bijdrage. SpelenderWijs stuurt in dit geval een netto factuur.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€7,82

Buitenschoolse opvang, inclusief 6 weken vakantieopvang Optie: inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 46 weken:

€8,18

Buitenschoolse opvang 40 schoolweken.Jaarpakket 40 weken:

€8,42
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €7,82 €0,82 €0,82
€ 35.000 €7,82 €1,25 €0,90
€ 50.000 €7,82 €1,78 €0,90
€ 65.000 €7,82 €2,25 €0,99
€ 80.000 €7,82 €3,08 €1,21
€ 95.000 €7,82 €3,95 €1,39

Tarieven Buitenschoolse opvang

Tijdens studiedagen op de school van je kind, biedt SpelenderWijs, vanaf minimaal vijf aanmeldingen, een BSO-dag van 8.30 – 14.30 uur. Valt de studiedag op een dag die in het basispakket dat je afsluit zit? Dan is je kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. De kosten voor deze extra dagen brengen wij een maand later in rekening. Uiteraard op basis van het tarief behorende bij het pakket dat je afneemt.

 

Werk of studeer je als ouders? Dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. In bovenstaand overzicht vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van het jaarpakket van 52 weken opvang. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn. Je kan dan bepalen welk pakket het meest voordelig voor jou is.

We denken graag met je mee

SpelenderWijs denkt graag met je mee. Samen kunnen we kijken welk aanbod het beste past bij jouw opvangbehoefte. Wil je je kind(eren) aanmelden voor kinderopvang? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden en tarieven en wil je een proefberekening? Neem dan gerust contact met ons op.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Charisse

- Vestiging De Huet, Vestiging De Klimtoren, Vestiging De Wetelaar, Vestiging De Woordhof, Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hogenkamp -

Minke

- Vestiging De Woordhof -

Samen in de kring, samen knutselen en vooral ontdekken én leren! Doordat ik dichtbij ben, voelen ze zich snel veilig, en kunnen ze spelenderwijs gaan groeien. De ochtend is zo voorbij! Na een liedje en soms een knuffel gaan alle peuters met een voldaan gevoel weer naar huis. Dat was weer een leerzame en fijne ochtend!Gelukkig kan ik de ontwikkeling van de kinderen nog volgen wanneer ze 4 jaar zijn en naar de basisschool de Woordhof gaan. De doorgaande lijn binnen school is daarom erg prettig. En niets is fijner wanneer ze dan ook nog onze gezellig BSO bezoeken.

Patricia

- Vestiging De Woordhof -

Na ruim 15 jaar werken met peuters kan ik nog steeds zeggen dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga! Het kind maakt in deze leeftijdsfase zo'n enorme ontwikkeling door, waarin ik de peuter mag ondersteunen en uitdagen om zich te ontwikkelen op eigen niveau en op eigen tempo, op ieders eigen unieke manier. Juist dit laatste maakt het werk zo leuk. Samen met de ouders en de kinderen proberen wij een open, prettige en veilige tijd door te brengen op onze gezellige PSG in Hummelo.

Roy

- Vestiging De Woordhof -

Op de werkvloer word ik van twee momenten het meest gelukkigst: Het opgaan in het spelen met de kinderen en zien dat de kinderen het naar hun zin hebben, met daarbij als bij het ophaalmoment de kinderen nog niet opgehaald willen worden, omdat de kinderen graag nog willen blijven spelen. Tijdens mijn werk wil ik graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en voorname de zelfstandigheid van het kind. Op de werkvloer doe ik dan ook graag samen met kinderen een gezelschapsspel of een sportieve activiteit.

   Leren en ontwikkelen is een sociaal proces

   Samen leren, ontwikkelen en plezier maken vinden we belangrijk bij De Woordhof. Leren en ontwikkelen is een sociaal proces, dus we doen veel samen. We leren met en van elkaar en helpen elkaar als dat nodig is. Onze professionele pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind daar liefdevol bij. Spelenderwijs en natuurlijk passend bij de ontwikkelfase van het kind.

   Peuterspeelgroep

   Bij De Woordhof komt jouw peuter in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving. Samen met de basisschool bedenken we thema’s waar we mee gaan werken. En natuurlijk sluiten de activiteiten die bij de thema’s horen aan op de peuterleeftijd. We spelen graag binnen, maar zijn ook vaak buiten te vinden op ons ruime speelplein.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

   BSO

   Zit jouw kind op de basisschool? Dan is het welkom bij onze voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang. We hebben een gezellige ruimte in de basisschool die huiselijk oogt. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. Jouw kind mag meedenken over de activiteiten die we organiseren. Zo vind je ons vaak in de keuken om de lekkerste gerechten te maken die de kinderen zelf bedenken. Maar ook gaan we vaak naar buiten. Heerlijk op ontdekkingstocht in het nabijgelegen bos. In de vakantie bedenken we samen met de kinderen een gevarieerd vakantieprogramma.

   Samenwerking basisschool De Woordhof

   We werken nauw samen met basisschool De Woordhof en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

   Doorgaande ontwikkel- en leerlijn

   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld