Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over De Horizon

Grenzend aan het centrum van Doesburg vind je peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) en BSO De Horizon. Ben jij op zoek naar opvang voor je peuter of schoolkind? Dan ben je van harte welkom bij ons. Samen spelen, leren en leven én plezier maken staat centraal. Onze peuterspeelgroep en BSO zitten samen met Basisschool De Horizon in een ruim schoolgebouw.

 • Kinderopvang in het centrum van Doesburg
 • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool De Horizon
 • Samen leren en samen werken staat centraal

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.00 uur

 

Vakantieopvang: 7.30 – 18.00 uur

https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/boekenpret-PSG-De-Horizon.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/buten-spelen-PSG-De-Horizon.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/kleien-3-PSG-De-Horizon-scaled.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/kleien-PSG-De-Horizon-2.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/kleien-PSG-De-Horizon.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/pop-spelen-PSG-De-Horizon.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/puzzelen-PSG-De-Horizon.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/schminken-2-BSO-Horizon.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/schminken-BSO-Horizon.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/strijkkralen-BSO-Horizon.webp
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads
Brutotarieven Peuteropvang
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €8,50 €0,26 €0,26
€ 35.000 €8,50 €0,74 €0,37
€ 50.000 €8,50 €1,37 €0,37
€ 65.000 €8,50 €1,93 €0,48
€ 80.000 €8,50 €2,93 €0,70
€ 95.000 €8,50 €3,89 €0,93

Tarieven Peuteropvang

Het bruto uurtarief voor peuteropvang bedraagt voor 2022 € 8,50.

Peuters komen tijdens de 40 schoolweken minimaal twee dagdelen van vier uur (acht uur per week) naar de peuterspeelgroep. Peuters die wat extra ondersteuning nodig hebben bij hun ontwikkeling komen twee extra dagdelen. Deze extra uren worden volledig vergoed door de gemeente en gebeurt altijd op verwijzing van het consultatiebureau.

Wat je betaalt voor peuteropvang hangt af van of je wel of niet werkt of studeert.

• Werkende of studerende ouders: wanneer je als ouders beiden werkt of studeert kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De factuur die je van SpelenderWijs ontvangt is een bruto factuur. Je betaalt deze nadat je de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst hebt ontvangen.
Hierboven vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen per week gedurende 40 schoolweken. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn.

Niet werkende of studerende ouders: wanneer je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag bieden de gemeenten waar onze peuterspeelgroepen zitten gesubsidieerde peuteropvang. Afhankelijk van je jaarinkomen bepaalt de gemeente een maandelijkse bijdrage. SpelenderWijs stuurt in dit geval een netto factuur.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€7,82

Buitenschoolse opvang, inclusief 6 weken vakantieopvang Optie: inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 46 weken:

€8,18

Buitenschoolse opvang 40 schoolweken.Jaarpakket 40 weken:

€8,42
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €7,82 €0,82 €0,82
€ 35.000 €7,82 €1,25 €0,90
€ 50.000 €7,82 €1,78 €0,90
€ 65.000 €7,82 €2,25 €0,99
€ 80.000 €7,82 €3,08 €1,21
€ 95.000 €7,82 €3,95 €1,39

Tarieven Buitenschoolse opvang

Tijdens studiedagen op de school van je kind, biedt SpelenderWijs, vanaf minimaal vijf aanmeldingen, een BSO-dag van 8.30 – 14.30 uur. Valt de studiedag op een dag die in het basispakket dat je afsluit zit? Dan is je kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. De kosten voor deze extra dagen brengen wij een maand later in rekening. Uiteraard op basis van het tarief behorende bij het pakket dat je afneemt.

 

Werk of studeer je als ouders? Dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. In bovenstaand overzicht vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van het jaarpakket van 52 weken opvang. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn. Je kan dan bepalen welk pakket het meest voordelig voor jou is.

We denken graag met je mee

SpelenderWijs denkt graag met je mee. Samen kunnen we kijken welk aanbod het beste past bij jouw opvangbehoefte. Wil je je kind(eren) aanmelden voor kinderopvang? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden en tarieven en wil je een proefberekening? Neem dan gerust contact met ons op.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Beate

- Vestiging De Horizon -

Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich bij de BSO veilig en thuis voelen. Daarom zorg ik voor een gezellige ruimte en veel persoonlijke aandacht voor de kinderen, maar daarnaast ook voor hun ouders. Ondanks een vaste structuur is er geen middag hetzelfde. Als een kind aan het einde van de middag eigenlijk niet naar huis wil, weet ik dat het zich veilig heeft gevoeld en het naar de zin heeft gehad. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag weer met veel plezier naar mijn werk ga.

Jatineke

- Vestiging De Horizon -

Mijn naam is Jantien, moeder van 3 volwassen kinderen, en oma van 3 kleinkinderen. Wat vind ik het een voorrecht om voor jou peuter te mogen zorgen in onze uitdagende en gezellige peuterspeelzaal! Dat geeft vertrouwen, en daarom vind ik het ook belangrijk om -niet alleen met jou kindje- maar ook met jou als ouder een goede band op te bouwen. Zo kan ik goed inspelen op wat jouw peuter nodig heeft. Ik geniet ervan wanneer je kind lekker in zijn vel zit, en zich zo spelenderwijs verder kan ontwikkelen. En weet je waar ik helemaal blij van wordt? Wanneer alle kinderen enthousiast reageren op een activiteit of verhaal, en ze niet in de gaten hebben dat ze ondertussen heel wat aan het leren zijn...

Margriet

- Vestiging De Horizon -

   Samen leren en samen werken

   Bij De Horizon hebben we oog voor ieder kind. We spelen, leren en leven samen. We houden rekening met elkaar, helpen elkaar en leren van elkaar. Onze pedagogisch medewerkers helpen jouw kind vertrouwen te krijgen in zichzelf en in anderen. Zo durven ze uitdagingen aan te gaan en fouten te maken. We doen er alles aan om jouw kind te helpen zich breed te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. We vinden het belangrijk dat ieder kind een goed zelfbeeld ontwikkelt en leert dat het zelf keuzes kan maken. En dat doen we natuurlijk spelenderwijs en passend bij de ontwikkelingsfase van het kind.

   Peuterspeelgroep

   Bij De Horizon komt jouw peuter in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving.
   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie. In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.
   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   BSO

   Basisschoolkinderen zijn welkom bij onze voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang. We vangen de kinderen op in een huiselijke BSO-ruimte in de basisschool. Jouw kind voelt zich zeker thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. En jouw kind mag meedenken over de activiteiten die we organiseren. In de vakanties bedenken we samen met BSO De Wetelaar een uitdagend vakantieprogramma.

   Samenwerking basisschool De Horizon

   We werken nauw samen met basisschool De Horizon en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld