Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over Hogenkamp

Spelenderwijs beschikt over meerdere BSO’s in Doetinchem, waaronder in de wijk Schöneveld in Doetinchem – namelijk BSO Hogenkamp. Ben jij op zoek naar voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang voor je zoon of dochter? Dan is hij of zij van harte welkom bij onze buitenschoolse opvang. We bieden een plek waar ruimte en aandacht is voor ieder kind en waar samen werken en samen leven centraal staat. Onze BSO zit samen met de Basisschool Hogenkamp in hetzelfde moderne schoolgebouw.

 • Kinderopvang in de wijk Schöneveld in Doetinchem
 • Voor kinderen van 4 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool Hogenkamp
 • Samen leren en samen werken staat centraal

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.00 uur

 

Vakantieopvang: 7.30 – 18.00 uur

Voetbal Bso Hogenkamp
Verven Bso Hogenkamp
Verven Bso Hogenkamp 2
Hockey Bso Hogenkamp
Gebouw Bso Hogenkamp 2
Fruit Eten Bso Hogenkamp
Buiten Spelen Bso Hogenkamp
Buiten Selen Bso Hogemkamp Water
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€ 9,57

Naschoolse opvang (NSO) tijdens de 40 schoolweken Jaarpakket 40 weken:

€ 10,60

U heeft bijvoorbeeld een contract voor 40 weken NSO en u wilt losse (vakantie)dagen erbij afnemen VSO en incidentele opvang

€ 11,65
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 9,57 € 0,83
€ 35.000 € 9,57 € 1,22
€ 50.000 € 9,57 € 1,83
€ 65.000 € 9,57 € 2,40
€ 80.000 € 9,57 € 3,27
€ 95.000 € 9,57 € 4,09

tarieven Buitenschoolse opvang

Hierboven zie je onze BSO-pakketten voor 2024.
Tijdens studiedagen op de school van jouw kind, biedt Spelenderwijs, vanaf minimaal 5 aanmeldingen, een BSO dag van 8.30 – 14.00 uur. Mocht het basispakket van jouw kind op de studiedag vallen dan is jouw kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. Deze dagen zijn niet inclusief en de kosten worden een maand later in rekening gebracht, op basis van hetzelfde tarief van het pakket dat je bij ons afneemt. Op een aantal locaties bieden wij ook Voorschoolse opvang van 07.30 – 08.30 uur.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan jouw netto kosten?
Als je minder opvanguren afneemt, stijgt het uurtarief. Dit zijn de bruto tarieven per uur. Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag, dan zal jouw netto eigen bijdrage aanzienlijk minder zijn. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van een jaarpakket van 52 weken 1 middag BSO inclusief vakantieopvang = 23 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Het kan voor jou van belang zijn om uit te rekenen met welk pakket je het voordeligst uit bent. Via onderstaande link naar de site van de belastingdienst kun je zelf een proefberekening maken:

Op de site van de belastingdienst kan je zelf een proefberekening maken.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Carmen

- Vestiging De Horizon, Vestiging De Klimtoren, Vestiging De Wetelaar, Vestiging De Woordhof, Vestiging Hagen, Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hogenkamp, Vestiging Jan Ligthart, Vestiging Mozaïek -

Als medewerker op de BSO vind ik het heel leuk om kinderen te vermaken, te ondersteunen als iets niet lukt of wanneer het even tegenzit, met ze te koken en activiteiten te doen. Ik speel graag spelletjes waarnaast je goede gesprekken kunt hebben en het kind goed leert kennen. Ik laat kinderen graag iets zelf oplossen, maken, uitproberen en waar nodig hulp kan bieden.

Charlotte

- Vestiging Hogenkamp -

Ik word er blij van om iedere dag met veel enthousiasme onthaald te worden door de kinderen. Ze zijn altijd weer blij om je te zien. Ik vind het erg belangrijk dat ieder kind de ruimte heeft om te ontwikkelen op eigen tempo en dat ik hier deel van kan uitmaken door een open en veilige omgeving aan te kunnen bieden. Ieder kind is uniek en je creëert naar verloop van tijd een unieke en hechte band met ieder kind. Kinderen komen namelijk voor van alles naar je toe, van nieuwe dingen die ze geleerd hebben, hun mooie knutselwerkjes laten zien en zelfs voor een knuffel.

Daniek

- Vestiging Hogenkamp -

Hallo, mijn naam is Daniek. Ik werk met heel veel plezier bij de buitenschoolse opvang. Voor mij staat het vertrouwen tussen mij en de kinderen voorop, zodat we samen een band kunnen opbouwen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen met plezier bij ons op de bso komen en de ruimte krijgen om van alles te ontdekken en dat in een veilige en vertrouwde omgeving.

Monique

- Vestiging Hogenkamp -

Wat ik belangrijk vind is dat alle kinderen gezien worden op de bso. Het samen spelen en plezier maken staat voorop. Daarom is het leren omgaan met elkaar en het oplossen van verschillen een belangrijk speerpunt bij ons.

Olga

- Vestiging Hogenkamp -

Hallo, mijn naam is Olga. Ik werk met veel plezier op de bso. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen zich prettig en gezien voelen op de bso en natuurlijk dat ze een hoop plezier maken.

Nadia

- Vestiging Hagen, Vestiging Hogenkamp -

Kinderen samen zien spelen, groeien, ontplooien, daar word ik ontzettend blij van als pedagogisch medewerker. Ik vind het belangrijk om intresse te tonen in de kinderen en nieuwsgierig te zijn naar al hun verhalen. Door een goede band tussen mijzelf, kind en ouder kunnen de kinderen ontwikkelen. Ook de groepsdynamiek tussen kinderen is voor mij een belangrijk punt. Ieder kind is anders en dit vraagt om maatwerk bij ieder kind waar ik als pm’er met trots aan bij draag samen met collega’s.

Roy

- Vestiging Hogenkamp -

Op de werkvloer word ik van twee momenten het meest gelukkigst: Het opgaan in het spelen met de kinderen en zien dat de kinderen het naar hun zin hebben, met daarbij als bij het ophaalmoment de kinderen nog niet opgehaald willen worden, omdat de kinderen graag nog willen blijven spelen. Tijdens mijn werk wil ik graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en voorname de zelfstandigheid van het kind. Op de werkvloer doe ik dan ook graag samen met kinderen een gezelschapsspel of een sportieve activiteit.

   Samen leren en samen werken

   Bij Hogenkamp hebben we oog en aandacht voor ieder kind. Onze professionele pedagogisch medewerkers leren jouw kind om samen te werken en te leven. Zo leert je kind een ander te respecteren. We doen er alles aan om jouw kind te helpen een goed zelfbeeld, zelfvertrouwen en positief gedrag te ontwikkelen. En dat doen we natuurlijk spelenderwijs en passend bij de ontwikkelingsfase van het kind.

   Header Gebouw Bso Hogenkamp

   BSO

   Er hangt op onze BSO een goede en open sfeer. De ruimte waar we je kind opvangen oogt huiselijk. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. En jouw kind mag meedenken over de activiteiten die we organiseren. Als het mooi weer is vind je ons vaak bij speeltuin Schöneveld of Doetebol. En is het weer wat minder? Dan maken we gebruik van de nabijgelegen gymzaal waar we leuke sport en spelactiviteiten doen. In de vakanties organiseren we een speciaal vakantieprogramma voor de kinderen.

   Buiten Spelen Bso Hogenkamp

   Samenwerking basisschool Hogenkamp

   We werken nauw samen met basisschool Hogenkamp en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 4 jaar. Onze pedagogisch medewerkers werken nauw samen met de leerkrachten en maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider. Omdat we vanuit dezelfde pedagogische visie als de school werken voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

   Doorgaande ontwikkel- en leerlijn

   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   Verven Bso Hogenkamp 2

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld