Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over Hagen

Ben jij op zoek naar een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) in Doetinchem? Zoek je een veilige en inspirerende plek waar jouw kind zich thuis voelt en plezier heeft? Een plek waar je zoon of dochter zich gelukkig en gewaardeerd voelt? Dan ben je bij Hagen aan het juiste adres. Op een paar minuten loopafstand van het Slingeland Ziekenhuis vind je onze peuterspeelgroep. En zit je kind op basisschool Hagen en heb je buitenschoolse opvang nodig? Dan mag je kind gezellig komen spelen bij onze BSO-locatie Het Noorderlicht, in de groene wijk Bezelhorst.

 • Peuterspeelgroep op loopafstand van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem
 • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool Hagen
 • Gratis taxivervoer van basisschool Hagen naar BSO Het Noorderlicht

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.00 uur

 

Vakantieopvang: 7.30 – 18.00 uur

https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/fruit-eten-PSG-Hagen.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/peuter-drinken-PSG-Hagen.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/peuters-buiten-spelen-PSG-Hagen-scaled.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/peuters-kring-PSG-Hagen.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/peuters-zingen-PSG-Hagen.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/peutes-zandwatertafel-PSG-Hagen.webp
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads
Brutotarieven Peuteropvang
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €8,50 €0,26 €0,26
€ 35.000 €8,50 €0,74 €0,37
€ 50.000 €8,50 €1,37 €0,37
€ 65.000 €8,50 €1,93 €0,48
€ 80.000 €8,50 €2,93 €0,70
€ 95.000 €8,50 €3,89 €0,93

Tarieven Peuteropvang

Het bruto uurtarief voor peuteropvang bedraagt voor 2022 € 8,50.

Peuters komen tijdens de 40 schoolweken minimaal twee dagdelen van vier uur (acht uur per week) naar de peuterspeelgroep. Peuters die wat extra ondersteuning nodig hebben bij hun ontwikkeling komen twee extra dagdelen. Deze extra uren worden volledig vergoed door de gemeente en gebeurt altijd op verwijzing van het consultatiebureau.

Wat je betaalt voor peuteropvang hangt af van of je wel of niet werkt of studeert.

• Werkende of studerende ouders: wanneer je als ouders beiden werkt of studeert kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De factuur die je van SpelenderWijs ontvangt is een bruto factuur. Je betaalt deze nadat je de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst hebt ontvangen.
Hierboven vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen per week gedurende 40 schoolweken. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn.

Niet werkende of studerende ouders: wanneer je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag bieden de gemeenten waar onze peuterspeelgroepen zitten gesubsidieerde peuteropvang. Afhankelijk van je jaarinkomen bepaalt de gemeente een maandelijkse bijdrage. SpelenderWijs stuurt in dit geval een netto factuur.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€7,82

Buitenschoolse opvang, inclusief 6 weken vakantieopvang Optie: inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 46 weken:

€8,18

Buitenschoolse opvang 40 schoolweken.Jaarpakket 40 weken:

€8,42
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €7,82 €0,82 €0,82
€ 35.000 €7,82 €1,25 €0,90
€ 50.000 €7,82 €1,78 €0,90
€ 65.000 €7,82 €2,25 €0,99
€ 80.000 €7,82 €3,08 €1,21
€ 95.000 €7,82 €3,95 €1,39

Tarieven Buitenschoolse opvang

Tijdens studiedagen op de school van je kind, biedt SpelenderWijs, vanaf minimaal vijf aanmeldingen, een BSO-dag van 8.30 – 14.30 uur. Valt de studiedag op een dag die in het basispakket dat je afsluit zit? Dan is je kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. De kosten voor deze extra dagen brengen wij een maand later in rekening. Uiteraard op basis van het tarief behorende bij het pakket dat je afneemt.

 

Werk of studeer je als ouders? Dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. In bovenstaand overzicht vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van het jaarpakket van 52 weken opvang. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn. Je kan dan bepalen welk pakket het meest voordelig voor jou is.

We denken graag met je mee

SpelenderWijs denkt graag met je mee. Samen kunnen we kijken welk aanbod het beste past bij jouw opvangbehoefte. Wil je je kind(eren) aanmelden voor kinderopvang? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden en tarieven en wil je een proefberekening? Neem dan gerust contact met ons op.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Jarno

- Vestiging De Wetelaar, Vestiging Hagen -

Je weet dat je een pm-er bent als je, Nooit schoon thuis komt: Verf vlekken op je kleren Glitters overal Snot op je broek

Lies

- Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hagen -

   Gelukkig, gewaardeerd en een veilig gevoel

   Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich gelukkig, gewaardeerd en veilig voelen. Ze moeten durven vallen en opstaan, maar zeker ook durven staan en opvallen. Elke dag werken onze professionele pedagogisch medewerkers samen met de kinderen aan een stevige basis voor de rest van hun ontwikkeling.

   Peuterspeelgroep

   Als jouw peuter bij onze peuterspeelgroep komt, komt het in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. De ruimte is overzichtelijk en voor ieder kind is er wat te doen. Zo hebben we een gezellige huishoek, een stoere bouwhoek en een inspirerende themahoek. Iedere dag komen er maximaal 14 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

   BSO

   Zit jouw kind op basisschool Hagen? Dan kan hij gebruik maken van de voorschoolse opvang op onze locatie. We starten de dag rustig met een gezellig ontbijt voordat je kind naar de klas gaat. Na schooltijd kan jouw kind gebruik maken van onze buitenschoolse opvang Het Noorderlicht. Hiervoor regelen wij gratis taxivervoer. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij onze BSO, die huiselijk oogt. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. En jouw kind mag meedenken over de activiteiten die we organiseren. In de vakantie bedenken we samen met de kinderen een leuk en gevarieerd vakantieprogramma.

   Samenwerking basisschool Hagen

   We werken nauw samen met basisschool Hagen en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd.

   Doorgaande ontwikkel- en leerlijn

   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld