Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over Hagen

Ben jij op zoek naar een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) in Doetinchem? Zoek je een veilige en inspirerende plek waar jouw kind zich thuis voelt en plezier heeft? Een plek waar je zoon of dochter zich gelukkig en gewaardeerd voelt? Dan ben je bij Hagen aan het juiste adres. Op een paar minuten loopafstand van het Slingeland Ziekenhuis vind je onze peuterspeelgroep. En zit je kind op basisschool Hagen en heb je buitenschoolse opvang nodig? Dan mag je kind gezellig komen spelen bij onze BSO-locatie Het Noorderlicht, in de groene wijk Bezelhorst.

 • Peuterspeelgroep op loopafstand van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem
 • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool Hagen
 • Gratis taxivervoer van basisschool Hagen naar BSO Het Noorderlicht

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.00 uur

 

Vakantieopvang: 7.30 – 18.00 uur

Fruit Eten Psg Hagen
Peuter Drinken Peuterspeelgroep Hagen
Peuters Buiten Spelen Bso Hagen
Peuters Kring Kinderdagverblijf Hagen
Peuters Zingen Kinderopvang Hagen
Peutes Zandwatertafel Buitenschoolse opvang Hagen
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads

Brutotarieven Peuterspeelgroep

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,25 € 0,44
€ 35.000 € 10,25 € 0,84
€ 50.000 € 10,25 € 1,55
€ 65.000 € 10,25 € 2,21
€ 80.000 € 10,25 € 3,12
€ 95.000 € 10,25 € 4,10

tarieven Peuterspeelgroep

Het uurtarief voor de peuteropvang bedraagt per 1 januari 2024: € 10,25

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot de bekosting van de Peuteropvang:

Aanvragen kinderopvangtoeslag voor werkende of studerende ouders

Indien beide ouders werkzaam zijn of studeren, komen zij voor de kosten van de peuteropvang in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvangt je en wat zijn de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van het inkomen. Hoe lager jouw inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager jouw netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen a 4 uur per week, op basis van 40 weken per jaar = 27 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Niet werkende ouders.

De gemeenten waar onze peuterspeelgroepen gevestigd zijn, bieden gesubsidieerde peuteropvang voor kinderen van ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Er wordt gekeken naar het jaarinkomen en afhankelijk daarvan heeft de ouder een eigen maandelijkse bijdrage. Hiervoor geldt dezelfde tabel zoals hierboven of een vergelijkbare tabel. In deze situatie ontvang je van ons een netto factuur die je dient te voldoen, de resterende kosten worden rechtstreeks door de gemeente aan Spelenderwijs vergoed.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€ 9,57

Naschoolse opvang (NSO) tijdens de 40 schoolweken Jaarpakket 40 weken:

€ 10,60

U heeft bijvoorbeeld een contract voor 40 weken NSO en u wilt losse (vakantie)dagen erbij afnemen VSO en incidentele opvang

€ 11,65
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 9,57 € 0,83
€ 35.000 € 9,57 € 1,22
€ 50.000 € 9,57 € 1,83
€ 65.000 € 9,57 € 2,40
€ 80.000 € 9,57 € 3,27
€ 95.000 € 9,57 € 4,09

tarieven Buitenschoolse opvang

Hierboven zie je onze BSO-pakketten voor 2024.
Tijdens studiedagen op de school van jouw kind, biedt Spelenderwijs, vanaf minimaal 5 aanmeldingen, een BSO dag van 8.30 – 14.00 uur. Mocht het basispakket van jouw kind op de studiedag vallen dan is jouw kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. Deze dagen zijn niet inclusief en de kosten worden een maand later in rekening gebracht, op basis van hetzelfde tarief van het pakket dat je bij ons afneemt. Op een aantal locaties bieden wij ook Voorschoolse opvang van 07.30 – 08.30 uur.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan jouw netto kosten?
Als je minder opvanguren afneemt, stijgt het uurtarief. Dit zijn de bruto tarieven per uur. Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag, dan zal jouw netto eigen bijdrage aanzienlijk minder zijn. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van een jaarpakket van 52 weken 1 middag BSO inclusief vakantieopvang = 23 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Het kan voor jou van belang zijn om uit te rekenen met welk pakket je het voordeligst uit bent. Via onderstaande link naar de site van de belastingdienst kun je zelf een proefberekening maken:

Op de site van de belastingdienst kan je zelf een proefberekening maken.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Carmen

- Vestiging De Horizon, Vestiging De Klimtoren, Vestiging De Wetelaar, Vestiging De Woordhof, Vestiging Hagen, Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hogenkamp, Vestiging Jan Ligthart, Vestiging Mozaïek -

Als medewerker op de BSO vind ik het heel leuk om kinderen te vermaken, te ondersteunen als iets niet lukt of wanneer het even tegenzit, met ze te koken en activiteiten te doen. Ik speel graag spelletjes waarnaast je goede gesprekken kunt hebben en het kind goed leert kennen. Ik laat kinderen graag iets zelf oplossen, maken, uitproberen en waar nodig hulp kan bieden.

Jarno

- Vestiging De Wetelaar, Vestiging Hagen -

Je weet dat je een pm-er bent als je, Nooit schoon thuis komt: Verf vlekken op je kleren Glitters overal Snot op je broek

Lies

- Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hagen -

Nadia

- Vestiging Hagen, Vestiging Hogenkamp -

Kinderen samen zien spelen, groeien, ontplooien, daar word ik ontzettend blij van als pedagogisch medewerker. Ik vind het belangrijk om intresse te tonen in de kinderen en nieuwsgierig te zijn naar al hun verhalen. Door een goede band tussen mijzelf, kind en ouder kunnen de kinderen ontwikkelen. Ook de groepsdynamiek tussen kinderen is voor mij een belangrijk punt. Ieder kind is anders en dit vraagt om maatwerk bij ieder kind waar ik als pm’er met trots aan bij draag samen met collega’s.

   Gelukkig, gewaardeerd en een veilig gevoel

   Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich gelukkig, gewaardeerd en veilig voelen. Ze moeten durven vallen en opstaan, maar zeker ook durven staan en opvallen. Elke dag werken onze professionele pedagogisch medewerkers samen met de kinderen aan een stevige basis voor de rest van hun ontwikkeling.

   Peuterspeelgroep

   Als jouw peuter bij onze peuterspeelgroep komt, komt het in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. De ruimte is overzichtelijk en voor ieder kind is er wat te doen. Zo hebben we een gezellige huishoek, een stoere bouwhoek en een inspirerende themahoek. Iedere dag komen er maximaal 14 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

   BSO

   Zit jouw kind op basisschool Hagen? Dan kan hij gebruik maken van de voorschoolse opvang op onze locatie. We starten de dag rustig met een gezellig ontbijt voordat je kind naar de klas gaat. Na schooltijd kan jouw kind gebruik maken van onze buitenschoolse opvang Het Noorderlicht. Hiervoor regelen wij gratis taxivervoer. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij onze BSO, die huiselijk oogt. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. En jouw kind mag meedenken over de activiteiten die we organiseren. In de vakantie bedenken we samen met de kinderen een leuk en gevarieerd vakantieprogramma.

   Samenwerking basisschool Hagen

   We werken nauw samen met basisschool Hagen en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd.

   Doorgaande ontwikkel- en leerlijn

   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld