Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over De Wetelaar

Woon je in Doesburg en zoek je een kinderdagverblijf, peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) of BSO voor je zoon of dochter? Een veilige en inspirerende plek waar jouw kind zich thuis voelt en waar het zich optimaal kan ontwikkelen? Een plek waar samen werken en samen leren centraal staat? Dan ben je bij De Wetelaar aan het juiste adres. In de wijk Beinum zitten onze peuterspeelgroep en BSO samen met de Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar in een ruim en licht schoolgebouw.

 • Kinderopvang in de wijk Beinum in Doesburg
 • Voor kinderen van 0 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool De Wetelaar
 • Samen leren en samen werken staat centraal

De Wetelaar is ook de ideale locatie als je op zoek bent naar een kinderopvang bij Angerlo.

Openingstijden

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.30 uur

 

Vakantieopvang 7.30 – 18.30 uur

Computer Buitenschoolse opvang Doesburg
Peuter Fijne Motoriek Peuteropvang Doesburg
Peuter Huishoek Psg De Wetelaar
Peuter Kleuren Psg De Wetelaar
Peuter Zandbak Psg De Wetelaar
Peuters Bouwhoek Psg De Wetelaar
Peuters Fruit Eten Psg De Wetelaar
Peuters Kleuren Psg De Wetelaar
Peuters Lezen Psg De Wetelaar
Peuters Zandbak Psg De Wetelaar
Zandbak Bso De Wetelaar
 • Tarieven (Kinderen)
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads

Brutotarieven Kinderdagverblijf

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,65 € 0,82
€ 35.000 € 10,65 € 1,23
€ 50.000 € 10,65 € 1,94
€ 65.000 € 10,65 € 2,59
€ 80.000 € 10,65 € 3,55
€ 95.000 € 10,65 € 4,48

tarieven Kinderdagverblijf

Wij bieden dagopvang gedurende het hele jaar van maandag tot en met vrijdag van 07.30 – 18.30 uur. Alleen op nationale feestdagen zijn wij gesloten. Dagopvang neem je af in hele dagen, van 7.30 tot 18.30 uur. Halve dagdelen zijn ook mogelijk; dat is afhankelijk van de beschikbaarheid. Een ochtenddeel duurt van 7.30 tot 13.00 uur en een middagdeel duurt van 13.00 tot 18.30 uur. In de planning krijgt een hele dag voorrang op een halve dag.

Wij zorgen voor luiers, eten en drinken. Zuigelingenvoeding dient jezelf mee te nemen. Een speentje of knuffeltje kan ook fijn zijn voor je kind en een setje schone kleding.

De tarieven per 1 januari 2024 zijn:
Hele dag (11 uur) € 10,65
Halve dag (5,5 uur) € 11,24

Je komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag als beide ouders werken en/of studeren, of als je een alleenstaande ouder bent en werkt of studeert.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van jouw inkomen. Hoe lager het inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager de netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen.

Hierboven vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van 1 dag per week, 11 uur per dag = 48 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Brutotarieven Peuterspeelgroep

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,25 € 0,44
€ 35.000 € 10,25 € 0,84
€ 50.000 € 10,25 € 1,55
€ 65.000 € 10,25 € 2,21
€ 80.000 € 10,25 € 3,12
€ 95.000 € 10,25 € 4,10

tarieven Peuterspeelgroep

Het uurtarief voor de peuteropvang bedraagt per 1 januari 2024: € 10,25

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot de bekosting van de Peuteropvang:

Aanvragen kinderopvangtoeslag voor werkende of studerende ouders

Indien beide ouders werkzaam zijn of studeren, komen zij voor de kosten van de peuteropvang in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvangt je en wat zijn de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van het inkomen. Hoe lager jouw inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager jouw netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen a 4 uur per week, op basis van 40 weken per jaar = 27 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Niet werkende ouders.

De gemeenten waar onze peuterspeelgroepen gevestigd zijn, bieden gesubsidieerde peuteropvang voor kinderen van ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Er wordt gekeken naar het jaarinkomen en afhankelijk daarvan heeft de ouder een eigen maandelijkse bijdrage. Hiervoor geldt dezelfde tabel zoals hierboven of een vergelijkbare tabel. In deze situatie ontvang je van ons een netto factuur die je dient te voldoen, de resterende kosten worden rechtstreeks door de gemeente aan Spelenderwijs vergoed.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€ 9,57

Naschoolse opvang (NSO) tijdens de 40 schoolweken Jaarpakket 40 weken:

€ 10,60

U heeft bijvoorbeeld een contract voor 40 weken NSO en u wilt losse (vakantie)dagen erbij afnemen VSO en incidentele opvang

€ 11,65
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 9,57 € 0,83
€ 35.000 € 9,57 € 1,22
€ 50.000 € 9,57 € 1,83
€ 65.000 € 9,57 € 2,40
€ 80.000 € 9,57 € 3,27
€ 95.000 € 9,57 € 4,09

tarieven Buitenschoolse opvang

Hierboven zie je onze BSO-pakketten voor 2024.
Tijdens studiedagen op de school van jouw kind, biedt Spelenderwijs, vanaf minimaal 5 aanmeldingen, een BSO dag van 8.30 – 14.00 uur. Mocht het basispakket van jouw kind op de studiedag vallen dan is jouw kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. Deze dagen zijn niet inclusief en de kosten worden een maand later in rekening gebracht, op basis van hetzelfde tarief van het pakket dat je bij ons afneemt. Op een aantal locaties bieden wij ook Voorschoolse opvang van 07.30 – 08.30 uur.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan jouw netto kosten?
Als je minder opvanguren afneemt, stijgt het uurtarief. Dit zijn de bruto tarieven per uur. Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag, dan zal jouw netto eigen bijdrage aanzienlijk minder zijn. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van een jaarpakket van 52 weken 1 middag BSO inclusief vakantieopvang = 23 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Het kan voor jou van belang zijn om uit te rekenen met welk pakket je het voordeligst uit bent. Via onderstaande link naar de site van de belastingdienst kun je zelf een proefberekening maken:

Op de site van de belastingdienst kan je zelf een proefberekening maken.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Carmen

- Vestiging De Horizon, Vestiging De Klimtoren, Vestiging De Wetelaar, Vestiging De Woordhof, Vestiging Hagen, Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hogenkamp, Vestiging Jan Ligthart, Vestiging Mozaïek -

Als medewerker op de BSO vind ik het heel leuk om kinderen te vermaken, te ondersteunen als iets niet lukt of wanneer het even tegenzit, met ze te koken en activiteiten te doen. Ik speel graag spelletjes waarnaast je goede gesprekken kunt hebben en het kind goed leert kennen. Ik laat kinderen graag iets zelf oplossen, maken, uitproberen en waar nodig hulp kan bieden.

Dian

- Vestiging De Wetelaar -

Mijn naam is Dian. Met veel plezier werk ik op het kinderdagverblijf in Doesburg. Ik vind het belangrijk wanneer de kinderen individueel ervaren dat ze écht gezien en gehoord worden. Samen ontdekken en leren, waarbij we steeds weer een fijne dag hebben!

Gerrie

- Vestiging De Wetelaar -

Spelenderwijs maakt het voor mij mogelijk om : *voor het jonge kind een deel van de opvoeding te zijn. *mijn creativiteit en flexibiliteit te laten zien in het werk. *te genieten van de sociale contacten met kinderen, ouders & collega's. *iedere dag weer uitgedaagd te worden. Daarom werk ik er met plezier!

Iris

- Vestiging De Wetelaar -

Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich op zijn eigen tempo. Al spelenderwijs lerend de dag door. Op de BSO staat spelen voorop, na schooltijd mag je kiezen wat je wilt gaan doen. Maar ook samen activiteiten kiezen en bedenken met de kinderen wat te maken heeft met sport en bewegen, muziek, creatief, koken en bakken.

Jarno

- Vestiging De Wetelaar, Vestiging Hagen -

Je weet dat je een pm-er bent als je, Nooit schoon thuis komt: Verf vlekken op je kleren Glitters overal Snot op je broek

Kelsey

- Vestiging De Wetelaar -

Met veel aandacht en liefde werk ik graag bij spelenderwijs. Na een fijne dag//ochtend op het kinderdagverblijf of op peuterspeelzaal. Een knuffel te mogen krijgen van jouw kindje vind ik geweldig. Daarnaast vind ik het geweldig om eind van de dag te vertellen welke sprongetjes jouw kindje heeft gemaakt.

Nicolle

- Vestiging De Wetelaar -

De ontwikkeling van de kindjes kunnen volgen van baby tot en met peuter. En de bijdrage die ik hieraan kan geven. Ik vind veel te veel leuk om met de kindjes te doen. Samen een boekje lezen, knutselen, bezig zijn met de taalontwikkeling maar ook even rustig samen op de bank een fles geven, een liedje zingen. Nou ja eigenlijk alles wel. Na jaren ander werk ben ik bij Spelenderwijs terecht gekomen. Het is een mooi groeiend bedrijf en ik keek er naar uit om te kunnen helpen met het nieuwe kinderdagverblijf op te starten. Leuke collega’s en heel veel uitdagingen. Open en eerlijke gesprekken, waarbij het kind altijd voorop staat.

Tia

- Vestiging De Wetelaar -

Ik word blij van kinderen die ik Spelenderwijs zie groeien. Open en eerlijke communicatie met ouders vind ik erg belangrijk.

   Samen leren en samen werken

   We hechten veel waarde aan samen leren en samen werken. Door van en mét elkaar te leren haalt jouw kind het beste uit zichzelf, leert het begrip te hebben voor een ander en wordt het steeds zelfstandiger. Onze professionele pedagogisch medewerkers helpen kinderen op een liefdevolle manier hun talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen die ze tijdens hun verdere leven nodig hebben. En dat doen ze natuurlijk spelenderwijs en passend bij de ontwikkelingsfase van het kind.

   Peuterspeelgroep

   Bij De Wetelaar komt jouw peuter in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   BSO

   Zit jouw kind op de basisschool? Dan is het welkom bij onze voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang. We hebben een aparte ruimte in de basisschool die huiselijk oogt. Jouw kind voelt zich zeker thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. En jouw kind mag meedenken over de activiteiten die we organiseren. In de vakantie organiseren we samen met BSO De Horizon een leuk vakantieprogramma voor de kinderen.

   Samenwerking basisschool De Wetelaar

   We werken nauw samen met basisschool De Wetelaar en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld