Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over kinderopvang

Buiten schooltijd willen kinderen leuke dingen doen. Lekker (buiten) spelen, ontspannen en plezier maken met vriendjes. En dat allemaal het liefst in een vertrouwde omgeving. SpelenderWijs biedt zowel voorschoolse-, naschoolse- en vakantieopvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar, waarbij het accent ligt op zinvolle vrijetijdsbesteding. De BSO-locaties zitten onder één dak met de IJsselgraafscholen. Maar ook als je kind op een andere basisschool zit is het welkom bij Spelenderwijs.

Waarom BSO SpelenderWijs:

  • Ieder kind mag op zijn eigen manier doen en ontdekken
  • Onder één dak met de school: veilig vertrouwde omgeving
  • Kinderen denken mee over het activiteitenaanbod

Kinderen denken mee

We vinden het belangrijk dat de activiteiten die we organiseren goed aansluiten bij de behoeften van je kind. We werken met het activiteitenprogramma van DoenKids. Dit programma maakt het mogelijk om samen met kinderen leerzame activiteiten te kiezen, waarbij we een goede balans bieden tussen activiteiten binnen en buiten. Wat dacht je van samen een moestuin inrichten, knutselen met afval of te gekke TikTok-dansjes bedenken?

Homepage Rekenen Achtergrond

Overgang van school naar BSO veilig en vertrouwd

Bij de BSO van Spelenderwijs mag ieder kind er zijn. Komt jouw kind bij ons spelen? Dan krijgt het alle ruimte om dingen op zijn eigen manier te ontdekken en te doen. Onze pedagogisch medewerkers helpen jouw kind hierbij. School en BSO werken vanuit dezelfde pedagogische visie en pedagogisch medewerkers werken nauw samen met de leerkracht van je kind. En als het nodig is ook met zorgprofessionals. Zo krijgt je kind precies datgene wat hij nodig heeft om zich buiten schooltijd prettig te voelen en verder te ontwikkelen. De overgang van school naar BSO voelt dus heel veilig en vertrouwd.

Huiselijke sfeer

Onze BSO-ruimtes zijn sfeervol en huiselijk ingericht. Ondanks dat we in een schoolgebouw zitten, zorgen wij altijd voor meubilair die huiselijk aandoet zoals een bank, zitzakken, grote eettafel en veel spelletjes. Kinderen mogen meedenken over de inrichting en over de speelmaterialen die we aanschaffen. Die zijn er voor iedere leeftijd genoeg.

Openingstijden

Afhankelijk van de bezetting op onze locaties, bieden wij vóór schoolse opvang van 07.30 – 08.30 en na schoolse opvang van 14.00 – 18.00/18.30 uur. Tijdens studiedagen en schoolvakanties zijn wij de hele dag open van 07.30 – 18.00 uur.

Tijdens vakanties werken verschillende BSO locaties samen, dit doen we zodat zelfs op de minst bezochte dagen toch een gezellige groep van kinderen aanwezig is en kinderen samen kunnen spelen. Op deze manier kunnen wij kinderen van alle leeftijden een leuk en afwisselend vakantieprogramma bieden.

Homepage Taal Achtergrond

Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

Neem gerust contact op

    * verplicht veld