Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over De Klimtoren

In een mooie, rustige en groene omgeving in Drempt vind je onze peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) en BSO De Klimtoren. Ben jij op zoek naar opvang voor je peuter of basisschoolkind? Een plek waar je kind met plezier heen gaat? Waar het een stevige basis meekrijgt voor later en waar het samen met andere kinderen kan spelen en leren? Dan is je zoon of dochter van harte welkom bij ons. We zitten samen met basisschool De Klimtoren in een gezellig en ruim schoolgebouw.

 • Kinderopvang in Drempt
 • Voor kinderen van 0 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool De Klimtoren
 • Al ‘klimmend’ de blik op de wereld verruimen

Openingstijden

Openingstijden

Openingstijden

Voor- en naschoolse opvang van 07.30 – 08.30 en 14.00 – 18.00
vakantieopvang 07.30 – 18.00 uur
Kleuren Bso Drempt
Buiten Spelen Kinderopvang Drempt
Spelletje Buitenschoolse opvang Drempt
Peuters Zandbak Peuterspeelzaal Drempt
Peuters Puzzels Peuteropvang Drempt
Peuters Omhelzen Kinderdagverblijf Drempt
Peuters Muziek Psg De Klimtoren
Peuters Muziek Peuterspeelgroep De Klimtoren
Peuters Kleien Bso De Klimtoren
Peuters Huisje Buitenschoolse opvang De Klimtoren
Peuter Krokodil Kinderdagverblijf De Klimtoren
Peuter Foto Kinderopvang De Klimtoren
Peuter Bal Psg De Klimtoren
Koken Bso De Klimtoren
Koken Buitenschoolse opvang De Klimtoren
Knutselen Bso De Klimtoren
 • Tarieven (Kinderen)
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads

Brutotarieven Kinderdagverblijf

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,65 € 0,82
€ 35.000 € 10,65 € 1,23
€ 50.000 € 10,65 € 1,94
€ 65.000 € 10,65 € 2,59
€ 80.000 € 10,65 € 3,55
€ 95.000 € 10,65 € 4,48

tarieven Kinderdagverblijf

Wij bieden dagopvang gedurende het hele jaar van maandag tot en met vrijdag van 07.30 – 18.30 uur. Alleen op nationale feestdagen zijn wij gesloten. Dagopvang neem je af in hele dagen, van 7.30 tot 18.30 uur. Halve dagdelen zijn ook mogelijk; dat is afhankelijk van de beschikbaarheid. Een ochtenddeel duurt van 7.30 tot 13.00 uur en een middagdeel duurt van 13.00 tot 18.30 uur. In de planning krijgt een hele dag voorrang op een halve dag.

Wij zorgen voor luiers, eten en drinken. Zuigelingenvoeding dient jezelf mee te nemen. Een speentje of knuffeltje kan ook fijn zijn voor je kind en een setje schone kleding.

De tarieven per 1 januari 2024 zijn:
Hele dag (11 uur) € 10,65
Halve dag (5,5 uur) € 11,24

Je komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag als beide ouders werken en/of studeren, of als je een alleenstaande ouder bent en werkt of studeert.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van jouw inkomen. Hoe lager het inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager de netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen.

Hierboven vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van 1 dag per week, 11 uur per dag = 48 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Brutotarieven Peuterspeelgroep

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,25 € 0,44
€ 35.000 € 10,25 € 0,84
€ 50.000 € 10,25 € 1,55
€ 65.000 € 10,25 € 2,21
€ 80.000 € 10,25 € 3,12
€ 95.000 € 10,25 € 4,10

tarieven Peuterspeelgroep

Het uurtarief voor de peuteropvang bedraagt per 1 januari 2024: € 10,25

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot de bekosting van de Peuteropvang:

Aanvragen kinderopvangtoeslag voor werkende of studerende ouders

Indien beide ouders werkzaam zijn of studeren, komen zij voor de kosten van de peuteropvang in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvangt je en wat zijn de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van het inkomen. Hoe lager jouw inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager jouw netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen a 4 uur per week, op basis van 40 weken per jaar = 27 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Niet werkende ouders.

De gemeenten waar onze peuterspeelgroepen gevestigd zijn, bieden gesubsidieerde peuteropvang voor kinderen van ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Er wordt gekeken naar het jaarinkomen en afhankelijk daarvan heeft de ouder een eigen maandelijkse bijdrage. Hiervoor geldt dezelfde tabel zoals hierboven of een vergelijkbare tabel. In deze situatie ontvang je van ons een netto factuur die je dient te voldoen, de resterende kosten worden rechtstreeks door de gemeente aan Spelenderwijs vergoed.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€ 9,57

Naschoolse opvang (NSO) tijdens de 40 schoolweken Jaarpakket 40 weken:

€ 10,60

U heeft bijvoorbeeld een contract voor 40 weken NSO en u wilt losse (vakantie)dagen erbij afnemen VSO en incidentele opvang

€ 11,65
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 9,57 € 0,83
€ 35.000 € 9,57 € 1,22
€ 50.000 € 9,57 € 1,83
€ 65.000 € 9,57 € 2,40
€ 80.000 € 9,57 € 3,27
€ 95.000 € 9,57 € 4,09

tarieven Buitenschoolse opvang

Hierboven zie je onze BSO-pakketten voor 2024.
Tijdens studiedagen op de school van jouw kind, biedt Spelenderwijs, vanaf minimaal 5 aanmeldingen, een BSO dag van 8.30 – 14.00 uur. Mocht het basispakket van jouw kind op de studiedag vallen dan is jouw kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. Deze dagen zijn niet inclusief en de kosten worden een maand later in rekening gebracht, op basis van hetzelfde tarief van het pakket dat je bij ons afneemt. Op een aantal locaties bieden wij ook Voorschoolse opvang van 07.30 – 08.30 uur.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan jouw netto kosten?
Als je minder opvanguren afneemt, stijgt het uurtarief. Dit zijn de bruto tarieven per uur. Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag, dan zal jouw netto eigen bijdrage aanzienlijk minder zijn. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van een jaarpakket van 52 weken 1 middag BSO inclusief vakantieopvang = 23 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Het kan voor jou van belang zijn om uit te rekenen met welk pakket je het voordeligst uit bent. Via onderstaande link naar de site van de belastingdienst kun je zelf een proefberekening maken:

Op de site van de belastingdienst kan je zelf een proefberekening maken.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Carmen

- Vestiging De Horizon, Vestiging De Klimtoren, Vestiging De Wetelaar, Vestiging De Woordhof, Vestiging Hagen, Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hogenkamp, Vestiging Jan Ligthart, Vestiging Mozaïek -

Als medewerker op de BSO vind ik het heel leuk om kinderen te vermaken, te ondersteunen als iets niet lukt of wanneer het even tegenzit, met ze te koken en activiteiten te doen. Ik speel graag spelletjes waarnaast je goede gesprekken kunt hebben en het kind goed leert kennen. Ik laat kinderen graag iets zelf oplossen, maken, uitproberen en waar nodig hulp kan bieden.

Deborah

- Vestiging De Klimtoren -

Voor mij is het elke dag een feestje, een nieuw avontuur. Peuters hebben een prachtige belevingswereld. Waar ik een bijdrage aan mag leveren door creativiteit, muziek en activiteiten aan te bieden. Het is voor mij belangrijk dat de peuter zich veilig en gehoord voelt. Dan laten ze zichzelf en hun puurheid zien. Peuters laten mij verwonderen. Wat voor mij gewoon is, is voor een peuter een nieuwe ontdekking. Geen dag is hetzelfde op deze mooie locatie in Drempt.

Loes

- Vestiging De Klimtoren -

Ik ben Loes, 44 jaar en ben 2e jaars student aan de AD PEP (pedagogisch Educatief Professional) aan de HAN in Nijmegen. Ik volg deze studie, omdat ik toch heel graag met kinderen werk. Ik leer elke dag bij en haal ontzettend veel voldoening uit het werken met kinderen. Op de BSO vind ik het leuk om de creativiteit van kinderen te stimuleren, maar ben ook altijd wel in voor een spelletje!

Sebastiaan

- Vestiging De Woordhof, Vestiging De Klimtoren -

Binnen spelenderwijs word ik er blij van om allerlei kinderen van verschillende leeftijden samen te zien spelen, leeftijd maakt hier niet uit en de kinderen zijn samen 1. Ik wil graag mijn bijdrage bieden om kinderen zichzelf verder te laten ontwikkelen door zelf op onderzoek uit te gaan en nieuwe dingen te ervaren. Graag ga ik met de kinderen samen op onderzoek uit hoe werken bepaalde dingen, en wat gebeurt er als je bepaalde dingen doet. Ik werk graag bij spelenderwijs omdat ik ervan geniet kinderen om hun eigen manier te zien ontwikkelen, kinderen hebben allemaal een andere manier van ontwikkelen, doordat ik werk op de BSO zie ik op allerlei verschillende manier hoe kinderen ontwikkelen.

   Blik op de wereld verruimen

   Jouw kind krijgt bij ons een stevige basis mee voor later. Het krijgt bij onze kinderopvang in Drempt alle ruimte om te groeien. Samen beklimmen we de ‘toren’. We klimmen steeds hoger en hoger en al klimmend verruimt je kind zijn blik op de wereld door om zich heen te kijken. En omdat we het samen doen leert je kind met én van anderen. Onze pedagogisch medewerkers helpen jouw kind spelenderwijs en op een liefdevolle manier naar de top. En onderweg? Dan leren de kinderen verantwoording te dragen en respectvol met elkaar om te gaan.

   Peuterspeelgroep

   Bij De Klimtoren peuterspeelzaal in Drempt komt jouw peuter in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving. Door ze zelf te laten ontdekken, groeit het vertrouwen in zichzelf. En wanneer iets goed gaat complimenteren we dat uiteraard. We maken graag samen muziek, maar ook boekjes lezen is favoriet. En natuurlijk spelen we veel buiten bij onze peuterspeelzaal in Drempt. Onze nieuw ingerichte buitenspeelruimte grenst aan een weiland met koeien, hoe leuk is dat.

   Onze peuterspeelzaal in Drempt biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

   BSO Drempt

   Zit jouw kind op de basisschool? Dan is het welkom bij onze naschoolse en/of vakantieopvang. We hebben een gezellige ruimte in de basisschool die huiselijk oogt. Jouw kind voelt zich zeker bij thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. Om ervoor te zorgen dat de activiteiten die wij organiseren goed aansluiten bij de behoefte van de kinderen, werken wij op onze BSO in Drempt met het activiteitenprogramma van DoenKids.

   We zijn dol op koken en knutselen en doen graag gezelschapspelletjes. Maar ook buiten op het prachtig ingerichte schoolplein is het goed toeven. En is het een keer slecht weer? Dan biedt de grote ruimte in het aangrenzende dorpshuis volop spel en sport mogelijkheden. En als jouw zoon of dochter in de vakantie komt, dan bedenken we samen met de kinderen een gevarieerd vakantieprogramma. Zo krijgt jouw kind op onze BSO in Drempt precies wat hij/zij nodig heeft om zich prettig te voelen en verder te ontwikkelen.

   Samenwerking basisschool De Klimtoren

   We werken nauw samen met basisschool De Klimtoren en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken bij onze kinderopvang in Drempt gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de kinderopvang in Drempt vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO in Drempt gaan heel veilig en vertrouwd.

   Doorgaande ontwikkel- en leerlijn

   We begeleiden ieder kind op onze kinderopvang in Drempt in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   Koken Buitenschoolse opvang De Klimtoren

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld