Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over Het Noorderlicht

Woon je in Doetinchem en ben je op zoek naar een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) voor je kind? Of zit jouw kind al op de basisschool en zoek je een fijne opvang voor of na schooltijd of in de vakanties? Dan is jouw kind welkom bij Het Noorderlicht. Je vindt ons in het moderne gebouw van basisschool Het Noorderlicht in de groene wijk Bezelhorst.

 • Kinderopvang in de wijk Bezelhorst in Doetinchem
 • Voor kinderen van 2 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool Het Noorderlicht
 • Wij zorgen ervoor dat jouw kind kan stralen

Openingstijden

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.30 uur

 

Vakantieopvang: 7.30 – 18.30 uur

https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/boekje-lezen-PSG-Het-Noorderlicht.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/bouwen-PSG-Het-Noorderlicht.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/buiten-spelen-BSO-Het-Noorderlicht-3.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/buiten-spelen-BSO-Het-Noorderlicht-glijbaan.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/buiten-spelen-BSO-Het-Noorderlicht.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/kleuren-PSG-Het-Noorderlicht.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/lezen-BSO-Het-Noorderlicht.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/peuters-knippen-PSG-Het-Noorderlicht.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/planbord-PSG-Het-Noorderlicht.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/schommel-PSG-Het-Noorderlicht.webp
https://kinderopvangspelenderwijs.nl/wp-content/uploads/2022/07/beer-kring-PSG-Het-Noorderlicht.webp
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads
Brutotarieven Peuteropvang
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €8,50 €0,26 €0,26
€ 35.000 €8,50 €0,74 €0,37
€ 50.000 €8,50 €1,37 €0,37
€ 65.000 €8,50 €1,93 €0,48
€ 80.000 €8,50 €2,93 €0,70
€ 95.000 €8,50 €3,89 €0,93

Tarieven Peuteropvang

Het bruto uurtarief voor peuteropvang bedraagt voor 2022 € 8,50.

Peuters komen tijdens de 40 schoolweken minimaal twee dagdelen van vier uur (acht uur per week) naar de peuterspeelgroep. Peuters die wat extra ondersteuning nodig hebben bij hun ontwikkeling komen twee extra dagdelen. Deze extra uren worden volledig vergoed door de gemeente en gebeurt altijd op verwijzing van het consultatiebureau.

Wat je betaalt voor peuteropvang hangt af van of je wel of niet werkt of studeert.

• Werkende of studerende ouders: wanneer je als ouders beiden werkt of studeert kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De factuur die je van SpelenderWijs ontvangt is een bruto factuur. Je betaalt deze nadat je de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst hebt ontvangen.
Hierboven vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen per week gedurende 40 schoolweken. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn.

Niet werkende of studerende ouders: wanneer je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag bieden de gemeenten waar onze peuterspeelgroepen zitten gesubsidieerde peuteropvang. Afhankelijk van je jaarinkomen bepaalt de gemeente een maandelijkse bijdrage. SpelenderWijs stuurt in dit geval een netto factuur.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€7,82

Buitenschoolse opvang, inclusief 6 weken vakantieopvang Optie: inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 46 weken:

€8,18

Buitenschoolse opvang 40 schoolweken.Jaarpakket 40 weken:

€8,42
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 €7,82 €0,82 €0,82
€ 35.000 €7,82 €1,25 €0,90
€ 50.000 €7,82 €1,78 €0,90
€ 65.000 €7,82 €2,25 €0,99
€ 80.000 €7,82 €3,08 €1,21
€ 95.000 €7,82 €3,95 €1,39

Tarieven Buitenschoolse opvang

Tijdens studiedagen op de school van je kind, biedt SpelenderWijs, vanaf minimaal vijf aanmeldingen, een BSO-dag van 8.30 – 14.30 uur. Valt de studiedag op een dag die in het basispakket dat je afsluit zit? Dan is je kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. De kosten voor deze extra dagen brengen wij een maand later in rekening. Uiteraard op basis van het tarief behorende bij het pakket dat je afneemt.

 

Werk of studeer je als ouders? Dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. In bovenstaand overzicht vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van het jaarpakket van 52 weken opvang. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Op de website van de belastingdienst kan je een proefberekening maken zodat je weet wat de netto kosten per maand zijn. Je kan dan bepalen welk pakket het meest voordelig voor jou is.

We denken graag met je mee

SpelenderWijs denkt graag met je mee. Samen kunnen we kijken welk aanbod het beste past bij jouw opvangbehoefte. Wil je je kind(eren) aanmelden voor kinderopvang? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden en tarieven en wil je een proefberekening? Neem dan gerust contact met ons op.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Bente

- Vestiging Het Noorderlicht -

Mijn naam is Bente Kempers. Ik werk sinds 2017 bij Spelenderwijs bij BSO Het Noorderlicht in Doetinchem. Ik vind het belangrijk dat kinderen meedenken met thema's en activiteiten. Door kinderparticipatie toe te passen op de BSO zijn kinderen betrokken en doen ze enthousiast mee aan de activiteiten.

Charisse

- Vestiging De Huet, Vestiging De Klimtoren, Vestiging De Wetelaar, Vestiging De Woordhof, Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hogenkamp -

Harriet

- Vestiging Het Noorderlicht -

Mijn doel is om de jonge kinderen, waar ik mee werk een plezierige en uitdagende speel -en ontdekplek te bieden. Juist daardoor kan een kind zich in zijn/haar eigen tempo ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Oog voor elk kind is belangrijk, omdat elk kind zich in een ander tempo ontwikkelt op het gebied van zelfstandigheid, taal en motoriek. Ik word blij van de vrolijke gezichtjes, die elke dag weer naar de groep komen. Geen dag zonder een lach!

Lies

- Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hagen -

Marline

- Vestiging Het Noorderlicht -

Ik ben Marline en werkzaam op een peuterspeelgroep. Een hele leuke doelgroep met peuters uit de leeftijd 2-4 jaar met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Elke dag zie je ze bloeien en groeien in hun ontwikkeling. Waardoor het Iedere dag weer anders en bijzonder is.

Patty

- Vestiging Het Noorderlicht -

   Stralende kinderen

   Het Noorderlicht is een prachtig natuurfenomeen van veelkleurig bewegend licht dat straalt in de nacht. Het is zonne-energie die er altijd is, maar alleen onder bepaalde condities te zien is. Bij Het Noorderlicht creëren we de juiste voorwaarden voor jouw kind om te stralen. Bij ons mogen kinderen doen waar ze van houden. Onze pedagogisch medewerkers helpen jouw kind zijn talenten te ontdekken en optimaal te benutten. En dat doen we natuurlijk spelenderwijs en passend bij de ontwikkelingsfase van het kind

   Peuterspeelgroep

   Onze peuterspeelgroep is kleinschalige en huiselijk ingericht. Iedere dag komen er maximaal 15 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving. Wij werken met uitdagende materialen en hebben voor elk thema een bijpassende hoek om in te spelen. En is je peuter 3,5 jaar? Dan mag hij naar de peuter-kleuterklas. Dat is fijn, want als je kind dan naar de basisschool gaat is het al bekend met het lokaal, de leerkracht en de manier van spelend leren. De overgang verloopt dus heel soepel.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.
   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   BSO

   Wanneer je kind op de bassischool zit kan je gebruik maken van onze BSO. We bieden voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang. De BSO-ruimte is sfeervol en huiselijk ingericht. Jouw kind voelt zich zeker thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. Zo bakken en koken we regelmatig de lekkerste lekkernijen en ook zijn onze air hockey-tafel en make-up ruimte favoriet bij de kinderen. In de vakantie hebben we een speciaal vakantieprogramma.

   Samenwerking basisschool Het Noorderlicht

   We werken nauw samen met basisschool Het Noorderlicht. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld