Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over Het Noorderlicht

Woon je in Doetinchem en ben je op zoek naar een kinderdagverblijf of peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) voor je kind? Of zit jouw kind al op de basisschool en zoek je een fijne opvang voor of na schooltijd of in de vakanties? Dan is jouw kind welkom bij Het Noorderlicht. Je vindt ons in het moderne gebouw van basisschool Het Noorderlicht in de groene wijk Bezelhorst.

 • Kinderopvang in de wijk Bezelhorst in Doetinchem
 • Voor kinderen van 0 tot 13 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool Het Noorderlicht
 • Wij zorgen ervoor dat jouw kind kan stralen

Openingstijden

Openingstijden

Openingstijden

Voorschoolse opvang: 7.30 – 8.30 uur

 

Naschoolse opvang: 14.00 – 18.00 uur

 

Vakantieopvang: 7.30 – 18.00 uur

Boekje Lezen Psg Het Noorderlicht
Bouwen Peuterspeelgroep Het Noorderlicht
Buiten Spelen Bso Het Noorderlicht Stoepkrijt
Buiten Spelen Kinderopvang Het Noorderlicht Glijbaan
Buiten Spelen Kinderdagverblijf Het Noorderlicht
Kleuren Buitenschoolse opvang Het Noorderlicht
Lezen Buitenschoolse opvang Het Noorderlicht
Peuters Knippen Psg Het Noorderlicht
Planbord Kinderdagverblijf Het Noorderlicht
Schommel Kinderopvang Het Noorderlicht
Beer Kring Psg Het Noorderlicht
 • Tarieven (Kinderen)
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Tarieven (Buitenschoolse opvang)
 • Werkwijze
 • Downloads

Brutotarieven Kinderdagverblijf

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,65 € 0,82
€ 35.000 € 10,65 € 1,23
€ 50.000 € 10,65 € 1,94
€ 65.000 € 10,65 € 2,59
€ 80.000 € 10,65 € 3,55
€ 95.000 € 10,65 € 4,48

tarieven Kinderdagverblijf

Wij bieden dagopvang gedurende het hele jaar van maandag tot en met vrijdag van 07.30 – 18.30 uur. Alleen op nationale feestdagen zijn wij gesloten. Dagopvang neem je af in hele dagen, van 7.30 tot 18.30 uur. Halve dagdelen zijn ook mogelijk; dat is afhankelijk van de beschikbaarheid. Een ochtenddeel duurt van 7.30 tot 13.00 uur en een middagdeel duurt van 13.00 tot 18.30 uur. In de planning krijgt een hele dag voorrang op een halve dag.

Wij zorgen voor luiers, eten en drinken. Zuigelingenvoeding dient jezelf mee te nemen. Een speentje of knuffeltje kan ook fijn zijn voor je kind en een setje schone kleding.

De tarieven per 1 januari 2024 zijn:
Hele dag (11 uur) € 10,65
Halve dag (5,5 uur) € 11,24

Je komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag als beide ouders werken en/of studeren, of als je een alleenstaande ouder bent en werkt of studeert.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van jouw inkomen. Hoe lager het inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager de netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen.

Hierboven vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van 1 dag per week, 11 uur per dag = 48 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Brutotarieven Peuterspeelgroep

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,25 € 0,44
€ 35.000 € 10,25 € 0,84
€ 50.000 € 10,25 € 1,55
€ 65.000 € 10,25 € 2,21
€ 80.000 € 10,25 € 3,12
€ 95.000 € 10,25 € 4,10

tarieven Peuterspeelgroep

Het uurtarief voor de peuteropvang bedraagt per 1 januari 2024: € 10,25

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot de bekosting van de Peuteropvang:

Aanvragen kinderopvangtoeslag voor werkende of studerende ouders

Indien beide ouders werkzaam zijn of studeren, komen zij voor de kosten van de peuteropvang in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvangt je en wat zijn de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van het inkomen. Hoe lager jouw inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager jouw netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen a 4 uur per week, op basis van 40 weken per jaar = 27 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Niet werkende ouders.

De gemeenten waar onze peuterspeelgroepen gevestigd zijn, bieden gesubsidieerde peuteropvang voor kinderen van ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Er wordt gekeken naar het jaarinkomen en afhankelijk daarvan heeft de ouder een eigen maandelijkse bijdrage. Hiervoor geldt dezelfde tabel zoals hierboven of een vergelijkbare tabel. In deze situatie ontvang je van ons een netto factuur die je dient te voldoen, de resterende kosten worden rechtstreeks door de gemeente aan Spelenderwijs vergoed.

Brutotarieven Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang, inclusief 12 weken vakantieopvang Optie: Inclusief studiedagen en/of VSO Jaarpakket 52 weken:

€ 9,57

Naschoolse opvang (NSO) tijdens de 40 schoolweken Jaarpakket 40 weken:

€ 10,60

U heeft bijvoorbeeld een contract voor 40 weken NSO en u wilt losse (vakantie)dagen erbij afnemen VSO en incidentele opvang

€ 11,65
Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 9,57 € 0,83
€ 35.000 € 9,57 € 1,22
€ 50.000 € 9,57 € 1,83
€ 65.000 € 9,57 € 2,40
€ 80.000 € 9,57 € 3,27
€ 95.000 € 9,57 € 4,09

tarieven Buitenschoolse opvang

Hierboven zie je onze BSO-pakketten voor 2024.
Tijdens studiedagen op de school van jouw kind, biedt Spelenderwijs, vanaf minimaal 5 aanmeldingen, een BSO dag van 8.30 – 14.00 uur. Mocht het basispakket van jouw kind op de studiedag vallen dan is jouw kind uiteraard welkom tot 18.00 uur. Deze dagen zijn niet inclusief en de kosten worden een maand later in rekening gebracht, op basis van hetzelfde tarief van het pakket dat je bij ons afneemt. Op een aantal locaties bieden wij ook Voorschoolse opvang van 07.30 – 08.30 uur.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je en wat zijn dan jouw netto kosten?
Als je minder opvanguren afneemt, stijgt het uurtarief. Dit zijn de bruto tarieven per uur. Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag, dan zal jouw netto eigen bijdrage aanzienlijk minder zijn. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur. Deze indicatie is berekend op basis van een jaarpakket van 52 weken 1 middag BSO inclusief vakantieopvang = 23 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Het kan voor jou van belang zijn om uit te rekenen met welk pakket je het voordeligst uit bent. Via onderstaande link naar de site van de belastingdienst kun je zelf een proefberekening maken:

Op de site van de belastingdienst kan je zelf een proefberekening maken.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Groei door naar het basisonderwijs op een spelende wijze

Medewerkers

Bente

- Vestiging Het Noorderlicht -

Mijn naam is Bente Kempers. Ik werk sinds 2017 bij Spelenderwijs bij BSO Het Noorderlicht in Doetinchem. Ik vind het belangrijk dat kinderen meedenken met thema's en activiteiten. Door kinderparticipatie toe te passen op de BSO zijn kinderen betrokken en doen ze enthousiast mee aan de activiteiten.

Carmen

- Vestiging De Horizon, Vestiging De Klimtoren, Vestiging De Wetelaar, Vestiging De Woordhof, Vestiging Hagen, Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hogenkamp, Vestiging Jan Ligthart, Vestiging Mozaïek -

Als medewerker op de BSO vind ik het heel leuk om kinderen te vermaken, te ondersteunen als iets niet lukt of wanneer het even tegenzit, met ze te koken en activiteiten te doen. Ik speel graag spelletjes waarnaast je goede gesprekken kunt hebben en het kind goed leert kennen. Ik laat kinderen graag iets zelf oplossen, maken, uitproberen en waar nodig hulp kan bieden.

Charisse

- Vestiging Het Noorderlicht -

Als pedagogisch medewerker raak ik geïnspireerd door de pure nieuwsgierigheid en de onbegrensde creativiteit van de kinderen. Ieder kind ontwikkelt zich als een eigen individu en het bieden van een educatieve en liefdevolle omgeving draagt daaraan bij. De lachende gezichten, de eerste stapjes en de verwondering van de kinderen motiveren voor mij het werken in de kinderopvang.

Harriet

- Vestiging Het Noorderlicht -

Mijn doel is om de jonge kinderen, waar ik mee werk een plezierige en uitdagende speel -en ontdekplek te bieden. Juist daardoor kan een kind zich in zijn/haar eigen tempo ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Oog voor elk kind is belangrijk, omdat elk kind zich in een ander tempo ontwikkelt op het gebied van zelfstandigheid, taal en motoriek. Ik word blij van de vrolijke gezichtjes, die elke dag weer naar de groep komen. Geen dag zonder een lach!

Lies

- Vestiging Het Noorderlicht, Vestiging Hagen -

Marline

- Vestiging Het Noorderlicht -

Ik ben Marline en werkzaam op een peuterspeelgroep. Een hele leuke doelgroep met peuters uit de leeftijd 2-4 jaar met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Elke dag zie je ze bloeien en groeien in hun ontwikkeling. Waardoor het Iedere dag weer anders en bijzonder is.

Patty

- Vestiging Het Noorderlicht -

Ik ben Patty en ben sinds 2017 met veel plezier werkzaam op Het Noorderlicht. Het is fijn om de ontwikkeling van kinderen te mogen volgen en om te zien dat geen enkel kind hetzelfde is. Hierbij vind ik het leuk om kinderen zelf nieuwe dingen te laten ontdekken. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zij of haar eigen niveau en tempo.  Dat ik kinderen mag stimuleren in hun ontwikkeling en zien groeien is wat voor mij het werken met kinderen zo leuk maakt.

   Stralende kinderen

   Het Noorderlicht is een prachtig natuurfenomeen van veelkleurig bewegend licht dat straalt in de nacht. Het is zonne-energie die er altijd is, maar alleen onder bepaalde condities te zien is. Bij Het Noorderlicht creëren we de juiste voorwaarden voor jouw kind om te stralen. Bij ons mogen kinderen doen waar ze van houden. Onze pedagogisch medewerkers helpen jouw kind zijn talenten te ontdekken en optimaal te benutten. En dat doen we natuurlijk spelenderwijs en passend bij de ontwikkelingsfase van het kind

   Peuterspeelgroep

   Onze peuterspeelgroep is kleinschalige en huiselijk ingericht. Iedere dag komen er maximaal 15 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving. Wij werken met uitdagende materialen en hebben voor elk thema een bijpassende hoek om in te spelen. En is je peuter 3,5 jaar? Dan mag hij naar de peuter-kleuterklas. Dat is fijn, want als je kind dan naar de basisschool gaat is het al bekend met het lokaal, de leerkracht en de manier van spelend leren. De overgang verloopt dus heel soepel.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.
   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   BSO

   Wanneer je kind op de bassischool zit kan je gebruik maken van onze BSO. We bieden voorschoolse, naschoolse en/of vakantieopvang. De BSO-ruimte is sfeervol en huiselijk ingericht. Jouw kind voelt zich zeker thuis bij ons. We hebben een ruim aanbod van stimulerend spelmateriaal dat aansluit bij de verschillende leeftijden en interesses. Zo bakken en koken we regelmatig de lekkerste lekkernijen en ook zijn onze air hockey-tafel en make-up ruimte favoriet bij de kinderen. In de vakantie hebben we een speciaal vakantieprogramma.

   Samenwerking basisschool Het Noorderlicht

   We werken nauw samen met basisschool Het Noorderlicht. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool voor deze groep straks heel veilig en vertrouwd. Omdat de school en de opvang vanuit dezelfde pedagogische visie werkt en onze pedagogisch medewerkers nauw samenwerken met de leerkrachten voelt de overgang voor kinderen die naar de BSO gaan heel veilig en vertrouwd.

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld