Kom gerust eens kijken

Plan een rondleiding

Over De Huet

Ben jij op zoek naar een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) in Doetinchem? Zoek jij een plek voor je peuter waar het alle ruimte krijgt zijn talenten te ontdekken, waar het uitgedaagd en gestimuleerd wordt? Een plek waar jouw kind individuele aandacht krijgt, gezien wordt en gewoon zichzelf kan zijn? Dan ben je bij peuteropvang De Huet in Doetinchem op het juiste adres. Zoek je liever een kinderopvang iets buiten de stad? Spelenderwijs is ook actief in Wehl!

 • Peuteropvang in Doetinchem
 • Voor kinderen van 2 tot 4 jaar
 • Fijne en nauwe samenwerking met basisschool De Huet
 • Rijke speel- en leeromgeving

Openingstijden

Peuter Huishoek Psg De Huet
Peuter Kleuren Peuterspeelgroep De Huet
Peuter Kinderdagverblijf De Huet
Peuter Puzzel Kinderopvang De Huet
Peuter Zwaaien Bso De Huet
Peuters Schommel Buitenschoolse opvang De Huet
Peuters Spelletje Psg De Huet
Peuters Zandbak Kinderdagverblijf De Huet
Peuters Zingen Psg De Huet
 • Tarieven (Peuterspeelgroep)
 • Werkwijze
 • Downloads

Brutotarieven Peuterspeelgroep

Gezamelijk belastbaar inkomen Bruto uurprijs Netto 1e kind Netto 2e kind
€ 20.000 € 10,25 € 0,44
€ 35.000 € 10,25 € 0,84
€ 50.000 € 10,25 € 1,55
€ 65.000 € 10,25 € 2,21
€ 80.000 € 10,25 € 3,12
€ 95.000 € 10,25 € 4,10

tarieven Peuterspeelgroep

Het uurtarief voor de peuteropvang bedraagt per 1 januari 2024: € 10,25

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot de bekosting van de Peuteropvang:

Aanvragen kinderopvangtoeslag voor werkende of studerende ouders

Indien beide ouders werkzaam zijn of studeren, komen zij voor de kosten van de peuteropvang in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvangt je en wat zijn de netto kosten?

Jouw bijdrage per maand is afhankelijk van het inkomen. Hoe lager jouw inkomen, hoe meer toeslag je ontvangt en hoe lager jouw netto kosten. Je ontvangt van ons een bruto factuur die je dient te voldoen nadat je de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst hebt ontvangen. Hieronder vind je een indicatie van de netto kosten per uur bij een aanbod van twee dagdelen a 4 uur per week, op basis van 40 weken per jaar = 27 uur per maand. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je kan eenvoudig zelf een exacte proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Niet werkende ouders.

De gemeenten waar onze peuterspeelgroepen gevestigd zijn, bieden gesubsidieerde peuteropvang voor kinderen van ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Er wordt gekeken naar het jaarinkomen en afhankelijk daarvan heeft de ouder een eigen maandelijkse bijdrage. Hiervoor geldt dezelfde tabel zoals hierboven of een vergelijkbare tabel. In deze situatie ontvang je van ons een netto factuur die je dient te voldoen, de resterende kosten worden rechtstreeks door de gemeente aan Spelenderwijs vergoed.

Werkwijze

We baseren ons handelen op de overtuiging dat elk kind de moeite waard is. Aandacht, acceptatie en gezien worden leiden ertoe dat kinderen zich prettig en gewaardeerd voelen. Er is ruimte voor elk kind, ieder met een eigen ontwikkeling, met een eigen manier en tempo. We creëren een omgeving die kinderen motiveert om zich verder te ontwikkelen en dit op meer dan alleen op cognitief gebied. Autonomie en welbevinden zien we als pijlers voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. We willen bijdragen aan het groeien en bloeien van kinderen, zodat zij met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen in de wereld komen te staan.

Op al onze locaties werken wij vanuit één pedagogische visie.

Van peuteropvang in Doetinchem naar basisonderwijs op spelende wijze

Medewerkers

Mariska

- Vestiging De Huet -

Ik vind het superleuk dat ik een aandeel mag hebben in het (op)groeien van een kind. Wat ik belangrijk vind is dat een kind zich veilig voelt bij mij, doordat ze zich veilig voelen kunnen ze groeien en bloeien op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Ieder kind is uniek en bijzonder. Ik ga regelmatig tussen de kinderen op de grond zitten om mee te spelen en in hun spel mee te gaan, of ze uit te dagen en te stimuleren om iets anders te gaan doen. Zo spelenderwijs leren ze een heleboel.

   Plezier maken en spelenderwijs de wereld ontdekken

   Peuters hebben bij ons plezier en ontdekken spelenderwijs de wereld om zich heen. Dat doen ze samen met leeftijdsgenootjes. We doen leuke dingen in een rijke speel- en leeromgeving. Dat zorgt ervoor dat jouw kind zich maximaal kan ontwikkelen. En natuurlijk worden ze daarbij professioneel en liefdevol begeleid door de pedagogisch medewerkers van onze peuteropvang in Doetinchem.

   Peuterspeelgroep

   Bij De Huet komt jouw peuter in een kleinschalige en huiselijke omgeving terecht. We zitten in een prachtig nieuw pand en hebben een heerlijke natuurspeelplaats waar peuters lekker kunnen spelen. Iedere dag komen er maximaal 16 kinderen spelen. We bieden peuters leuke activiteiten aan in een rijke speel- en leeromgeving.

   Onze peutergroep biedt voor- en vroegschoolse educatie (VVE). In dit leerprogramma besteden we extra aandacht aan taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit leerprogramma kenmerkt het verschil tussen een peuterspeelzaal in Doetinchem (zoals we het voorheen noemden) en een peuterspeelgroep.

   Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

   We begeleiden ieder kind in zijn individuele ontwikkel- en leerlijn. Die doen we op vier domeinen: de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische vaardigheden en op taal– en rekengebied.

   Samenwerking basisschool De Huet

   We werken nauw samen met basisschool De Huet en zorgen voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn vanaf 2 jaar. We maken gebruik van de expertise van leerkrachten en intern begeleider, we werken aan dezelfde thema’s en nemen met de peuters af en toe een kijkje op de school. Zo voelt de basisschool straks heel veilig en vertrouwd, als ze de peuteropvang verlaten.

   Peuters Schommel Buitenschoolse opvang De Huet

   Nog een vraag voor je mee komt spelen? Stel hem hier!

   Neem gerust contact op

    * verplicht veld